El nou contracte de neteja del clavegueram incorpora nous serveis per millorar-ne el funcionament

En la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge s’ha aprovat la licitació del contracte per al període 2025-2030 per un valor estimat de 184 milions d’euros. Es posarà en marxa l’any que ve i s’alinea amb els eixos d’actuació del Pla Endreça per mantenir l’excel·lència de l’espai públic.

16/07/2024 17:27 h

Ajuntament de Barcelona

El contracte de manteniment del clavegueram de Barcelona inclou la conservació dels 1.650 quilòmetres de clavegueres de Barcelona. Això inclou reparacions, obres i accions de conservació de tota la xarxa, així com la neteja de les aigües litorals. La nova licitació, a més, incorpora dos serveis nous: 

  • Neteja d’embornals, per minimitzar el risc d’inundacions en cas de pluja. Es preveu netejar-ne 15.000 cada any, uns 60 cada dia.
  • Inspecció estructural de la xarxa, per millorar el funcionament i l’estat de conservació de la xarxa de drenatge. Es revisaran 120 quilòmetres anuals.

La licitació incorpora mesures de contractació pública sostenible. El nou contracte té una durada de vuit anys, més dos anys de pròrroga, suposa un increment del pressupost de 3,4 milions d’euros anuals respecte a l’actual i arriba als 184.294.060 euros (sense IVA). Es preveu, també, la subrogació de la plantilla actual, formada per 201 persones.