Barcelona, dibuixada

Una trentena d'activitats proposen a la ciutadania participar en tallers impartits per artistes reconeguts.

02/10/2024 10:00 h

Ajuntament de Barcelona

La canalla, però també el públic adult, serà protagonista de dues jornades dedicades al dibuix que impliquen una trentena d’activitats, entre les quals tallers per aprendre i millorar la tècnica el dibuix que van a càrrec d’artistes coneguts, com Tom Carr o Tere Recarens, per esmentar-ne alguns. Agafeu el llapis, que us esperen els dies 19 i 20 d’octubre.

És una producció de l’Institut de Cultura de Barcelona feta amb la complicitat del Museu Picasso Barcelona. Per què ara? Doncs perquè cau prop del dia 25 d’octubre la data en què, en un llunyà any 1881, va néixer Pablo Picasso.

Celebrareu l’aniversari de l’artista davant del paper en blanc que us han preparat espais de tota la ciutat. Enguany s’incorporen al festival Experimentem amb l’ART, el Centre Cívic Urgell i l’Espai Avinyó, que s’afegeixen així a altres espais com la Model, l’Oh! Còmics Fest (que se celebra aquest octubre a Fabra i Coats), el Centre Cívic Urgell i l’Espai Avinyó. En aquesta edició, entre les 19 i les 23 h, es manté una franja de tallers nocturns que s’adrecen tant a joves de més setze anys com al públic adult.

Tot, per mostrar-vos  la importància del fet de dibuixar, una forma de fer emergir i de compartir emocions i sentiments que constitueix també una forma de coneixement, d’expressió i d’apropament a la cultura. Entre els artistes que participen en els tallers que es reparteixen per la ciutat durant aquests dos dies, un Tom Carr, que convida els participants a trobar L’objecte que m’atrau més al Museu Frederic Marès; Gonzalo Elvira i Anita García, que muntaran un taller de dibuix i collage al Museu Tàpies prenent com a punt de partida les obres d’Antoni Tàpies i els contes d’Horacio Quiroga; l’artista multidisciplinària Francesca Llopis que, al Museu Can Framis – Fundació Vila Casas, ens convida a dibuixar el que hi és, però no es veu a Dibuixar per a traduir un gest; la dibuixant Nadia Hafid, que ens porta de viatge al passat, present i futur sense sortir del Museu Nacional d’Art de Catalunya; o l’artista Tere Recarens que convida les persones que entrin al taller que farà a La Capella a dibuixar sentiments i emocions.

La flor del Tamarindo, il·lustradora que treballa des d’una perspectiva diaspòrica, antiracista i caribenya, posarà al centre els relats no hegemònics en el seu taller a l’Espai Avinyó i, per la seva banda, la japonesa Mari Ito ens convida, a la Fundació Joan Miró, a dibuixar els paisatges que ens suggereixin els sons de la tardor. Regina Giménez, finalment, autora del cartell que anuncia el Barcelona Dibuixa d’enguany (a la fotografia), també farà un taller al Museu Picasso dedicat a descompondre de manera senzilla algunes obres de l’artista de Màlaga. 

Les activitats que formen part del Barcelona Dibuixa es faran dissabte 19 d’octubre de 16 a 20 h, de 19 a 00 h en el cas dels tallers per a adults, i diumenge 20 d’octubre de 10 a 14 h. L’entrada és lliure i no cal fer inscripció. 

Si no us voleu perdre les activitats del Barcelona Dibuixa d’enguany, agafeu llapis i paper i trieu al web els tallers que no us voleu perdre.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia