El roserar Amargós acull un cicle de concerts de petit format on podreu escoltar algunes de les veus més noves i interessants del panorama musical català. Un tast de sons emergents que servirà d'aperitiu a les propostes nocturnes del Teatre Grec.
Dissabte 2 de juliol
Ferran Palau
És un dels creadors de la banda de dark pop Anímic, nascuda l'any 2003 i amb la qual ha enregistrat discs d'èxit com Hannah i Hannibal. El 2012, però, va encetar un projecte en solitari amb el disc L’aigua del rierol, un treball molt ben acollit per la premsa musical al qual ara segueix Santa Ferida. Potser els temes que sempre l'han atret (la mort, la religió, la culpa...) encara són presents a les seves cançons, però ara sovint prenen una forma nova i refrescant que fa pensar en l'estiu o en la carícia de la brisa del mar. Veniu i potser escoltareu grans temes com La daga o El meu lament. Tot un descobriment.
Diumenge 3 de juliol
XY
Equilibri (2015) és el títol del primer disc dels XY (llegiu"ics i grega") i que, com indica el títol, marca la distància exacta entre la tendresa i la força que componen el projecte a parts iguals. Veu i violoncel són els protagonistes d'aquesta proposta de petit format, un duet tan elegant com poc convencional que, més que cançons, elabora petites peces d'artesania capaces de transportar i hipnotitzar l'espectador. Un equilibri senzill i pur que arriba directe al cor de qui els escolta per primer cop.
Dilluns 4 de juliol
Enric Verdaguer
Té només vint anys, però s'ha passat els últims set, com diu ell, “atrapat en la màgia de la música”. Va començar penjant versions a YouTube però, a poc a poc, va anar descobrint que ell també tenia una veu pròpia i, amb la guitarra, va començar a compondre les seves cançons. D'això fa quatre anys, temps més que suficient perquè hagi enregistrat el seu primer treball, un disc titulat Moonstruck carregat d'històries i experiències personals explicades en anglès. Escolteu cançons com Freaky, tot un hit, i sabreu per què ja ha passat per una pila de programes de televisió i emissores de ràdio. En sentireu a parlar, i força, així que no us perdeu l'ocasió d'escoltar-lo en directe i en distàncies curtes, ara que podeu.
Dimarts 5 de juliol
Nico Roig i Maria Monferrer
Potser les cançons de Nico Roig que coneixeu, com ara les del primer disc, Tonada del genoma humà, són fosques i una mica retorçades, però també és capaç de compondre melodies plenes de llum. Només és que no sabia com interpretar-les. Un dia va coincidir amb Maria Monferrer en un homenatge a Nick Drake, i en la seva veu va trobar l'instrument ideal per fer sonar amb la màxima naturalitat aquelles melodies que tenia guardades al calaix. Són les que componen Every Cloud Has a Silver Lining. I sonen als Jardins del Grec.
Divendres 8 de juliol
Pau Alabajos
Aquest cantautor, que porta en actiu des del 2003 i va debutar en el mercat discogràfic un any després amb Futur en venda, s'ha convertit en un dels valors més sòlids de la cançó en català que es fa a València. No és aquesta, però, la seva única dimensió, perquè el 2015 el van triar com a regidor del seu poble, Torrent, a les llistes de Compromís. A més, fa de secretari del Col·lectiu Ovidi Montllor, que defensa els interessos dels autors i intèrprets valencians. Amb una carrera ben llarga, acaba de publicar el seu últim disc, el sisè, que es titula L'amor i la ferocitat. L'ha enregistrat als EUA i és ple de les cançons esmolades i viscerals, marca de la casa.
Dissabte 9 de juliol
Joan Queralt
Abans el coneixien amb el nom artístic de Johnny Card, però amb el seu nom real, Joan Queralt, ha editat el seu segon treball en solitari, un Welcome Homeen el qual torna a combinar folk, blues i rock acústics. El seu so té clares arrels americanes però, tot i això, en la música que fa també hi poden cabre ritmes que van de la bossa nova als sons d'arrel àrab. Si teniu sort i interpreta temes com Reflections o Ligia, podreu conèixer la cara més emotiva i personal de l'artista.
Divendres 15 de juliol
Pantaleó
Quan el cantant i compositor Gerard de Pablo va haver d'afrontar la fi de The City's Last Noise, el seu anterior projecte musical, va crear Els Pantaleó amb un grup d'instrumentistes amics, provinents de formacions vallesanes com Estúpida Erikah, Illa Carolina o Marina BBface and The Beatroots. La formació va guanyar el 2014 el premi Joventut del concurs de bandes emergents Sona 9. I aquest any passat van editar Reina Victòria, una col·lecció de melodies brillants, perfectes candidates a esdevenir clàssics del pop independent. La fi d'una història d'amor, el naixement d'una cançó, personatges que amaguen secrets... Tot ho trobareu als temes que formen aquest disc, un treball addictiu que us atraparà a la primera escolta.
Dissabte 16 de juliol
Novembre Elèctric
El projecte musical del valencià Yeray Calvo (veu, guitarra i teclats) es presenta als Jardins del Teatre Grec amb la col·laboració de Rodrigo Domínguez (baix) i Sergio León (bateria). Presenten el seu primer disc, Intacte, enregistrat el 2014 i format per una col·lecció de cançons que converteixen en música els sentiments i les emocions propis d'una relació personal. Tret de dues cançons cantades en castellà, la resta de temes són en català, tot i que en el grup conviuen un valencià i dos madrilenys i que la formació té com a seu la capital espanyola. Sons com els de Bon Iver o Sigur Rós estan entre les influències d'uns músics que també segueixen de prop els passos de Pau Vallvé o formacions com La Iaia o Quart Primera.
Diumenge 17 de juliol
Carlos Cros
El barceloní Carlos Cros va seduir l'escena independent amb Nadie se resiste al amor, un treball que va editar el 2014 després de tres anys de treballar-hi, el segon posterior al seu del seu pas per formacions com Los Selenitas o Sunglasses. És una col·lecció de cançons a cavall entre el pop i el rock, amb unes lletres directes i sinceres que li han fet guanyar tota mena de reconeixements. Ara prepara un nou treball, del qual potser escoltarem algun tema en el concert que protagonitza als Jardins del Teatre Grec.
Divendres 22 de juliol
Caetaneando
Martí Forteza(veu),David Aledo(guitarres i veu) i Joan Sebastià Mateu (percussió i flautes) són els integrants d'una banda que ret tribut a un gran de la música brasilera, Caetano Veloso. Interpreten cançons que ell va compondre, però també algunes versions de cançons d'altres grups i artistes que Veloso va portar al seu territori: des de The Beatles fins a Nirvana passant per Roberto Carlos.
Dissabte 30 de juliol
Cesk Freixas
Probablement ja heu escoltat algun cop les cançons de Cesk Freixas, perquè ja té a l'esquena cinc treballs discogràfics i més de mil dues-centes actuacions. Protesta és el seu últim disc, un treball editat el 2014 que els oients de Ràdio 4 van triar com a millor Disc Català de l’Any. Una estètica propera al rock, un so compacte i orgànic i unes lletres reivindicatives són algunes de les claus del treball més nou de l'artista, que aquest passat 2015 es va endur també el Premi Enderrock al millor DVD musical.
Diumenge 31 de juliol
Isabel Vinardell i Isabelle Laudenbach
Gèneres i llengües diverses es barregen i es contaminen en la proposta musical d'aquest duet, format per Isabel Vinardell, cantant, ballarina i coreògrafa, antiga integrant de la banda Cheb Balowski, i la compositora i guitarrista Isabelle Laudenbach, que va ser membre de Las Migas. Juntes recorren un ventall de músiques que van del flamenc i la cançó melòdica a la copla, passant pel pop. En català, castellà o italià, repassen la tradició musical mediterrània, però sempre aportant-hi un so propi i personal.
Producció executiva: No Sonores;