L’edició del 2001 va representar un moment especialment dolç en la història del festival. I és que se celebraven els primers vint-i-cinc anys de vida d’una festa escènica que ha marcat la vida cultural barcelonina.
L’efemèride es va commemorar amb l’edició del llibre Grec 25 anys, que recollia la història del festival, a més de la relació dels espectacles que s’havien representat en aquest període. Paral·lelament, es va elaborar un vídeo amb imatges dels espectacles i els artistes que havien passat fins aquell moment pels escenaris del festival.
Les commemoracions van incloure un espai per a la discussió, en forma de tres debats convocats els dies 2, 6 i 9 de juliol, amb els títols de “Al voltant de Don Juan”, “Grec 1976” i “Teatre públic, teatre privat, teatre institucional”. Autors, directors, actors i periodistes especialitzats, entre ells Jordi Coca, Mario Gas, Lluís Homar, Maurizio Scaparro, Ricard Salvat i Gonzalo Pérez de Olaguer van participar en aquelles sessions, que van tenir com a escenari el convent de Sant Agustí.
Però tractant-se del Grec, les celebracions havien de tenir per força un component teatral i popular. Se’n van encarregar els Comediants, que durant vint-i-cinc dies van intervenir a la façana del Palau de la Virreina, a la Rambla, convidant en cada ocasió a un personatge conegut del món de l’escena (de Mario Gas a Quim Lecina, de Carme Portaceli a Paco Mir...) per tal que expressés en veu ben alta un bon desig per al futur.
I recordeu que, per tal de conèixer en profunditat la història dels primers vint-i-cinc anys del Grec, només heu de clicar en aquest enllaç:
https://www.barcelona.cat/grec/arxiugrec/la-creacio-dun-festival