Club de lectura sobre Tartuf, de Molière
Dins del marc del Grec Festival de Barcelona, les biblioteques us proposen la lectura d’un gran clàssic de la literatura universal en un club de lectura virtual mitjançant l’aplicació Tellfy. El Tartuf, o l’impostor, de Molière, es va estrenar l’any 1669 a França. El protagonista és un dels personatges més complexos creats per Molière i representa l’arquetípic de la hipocresia, l’engany i la falsa devoció en pro dels propis interessos. Com a complement de la lectura tindrem l’opció de veure aquest clàssic renovat en l’adaptació que n’ha fet Ernesto Caballero, director, dramaturg i gestor teatral que va ser director del Centre Dramàtic Nacional.
Els i les participants en el club de lectura podran tenir un descompte del 35 % en el preu de l’entrada per veure Tartufo al Teatre Goya (del 28 de juny al 10 de juliol).
Conducció: Miquel Desclot, traductor i escriptor
Inici del club de lectura: dilluns, 6 de juny
Videoconferència final: dilluns, 20 de juny, a les 19.00 h
Activitat gratuïta
Cal fer inscripció a: http://tfy.to/bibliotequesbarcelona/tartuf
Hi col·labora: Proa
Club de lectura sobre El burlador de Sevilla, atribuït a Tirso de Molina
Les biblioteques parteixen de la programació d’enguany del Grec Festival de Barcelona per oferir-vos un club de lectura virtual mitjançant l’aplicació Tellfy, dedicat a El burlador de Sevilla, una obra atribuïda a Tirso de Molina i publicada cap al 1630 amb finalitats moralitzants. Ens presenta un llibertí que, malgrat cometre els seus pecats de manera conscient, creu en Déu i confia en el penediment final i la clemència divina per aconseguir la salvació.
Els i les participants en el club de lectura podran tenir un descompte del 50 % en el preu de l’entrada per veure El burlador de Sevilla al Teatre Grec (3 i 4 de juliol).
Conducció: Albert Arribas, dramaturg
Inici: dijous, 9 de juny
Videoconferència final: dijous, 30 de juny, a les 19.00 h
Activitat gratuïta
Cal fer inscripció a: http://tfy.to/bibliotequesbarcelona/burladordesevilla
Hi col·labora: Cátedra
Xerrada: La cultura atura la barbàrie?
La idea de les arts com a salvació de l’ésser humà de la barbàrie, de la qual ens parlen molts filòsofs i pensadors, és el punt de partida d’una conversa conduïda pel periodista Xavier Graset juntament amb Antonio Monegal, catedràtic de literatura de la Universitat Pompeu Fabra, que acaba de publicar el llibre Como el aire que respiramos (Acantilado), en el qual reflexiona sobre el sentit de la cultura. L’acompanyarà en aquesta sessió Judit Carrera, directora del CCCB i responsable de grans projectes de debat en aquest centre i en altres equipaments i institucions. La xerrada acabarà amb una activitat del projecte Poeta de guàrdia, com a part del qual es llegiran textos que parlen de la pau extrets de grans obres de la literatura universal.
Data: Dimarts, 21 de juny, a les 18.00 h
Espai: Biblioteca Horta - Can Mariner (Vent, 1)
Activitat gratuïta (no cal fer inscripció)
Més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca