Home Cinema - Laboratori
Vitaliti eth20-23_emilio.jpg
Habitatge, llar, refugi, cova, pis compartit, casa familiar, niu, cau, recer. Membranes que construïm, llocs de l’endins. Aquest projecte es proposa com una investigació pràctica sobre aquests límits que semblen delimitar la nostra experiència íntima i protegir-nos de l’exterior. Com l’àngel de Wim Wenders o el protagonista de Ferro 3 de Kim Ki-duk, l’espectador esdevé càmera, lent, micròfon incorpori. Cos abandonat a la intempèrie, lleu, gairebé imperceptible, privat de veu o acció, pur mecanisme d’observació sensible.
'Home Cinema' romp la mirada mitjançant el desplaçament dels llocs que els nostres cossos ocupen normalment. Generant una situació estranya i violenta, però també fascinant i sinistra, busquem albirar certes zones ocultes en la construcció normalitzada de la nostra subjectivitat.
Aquest laboratori proposa compartir i qüestionar els procediments, idees i problemàtiques de la performance 'Home Cinema' amb la intenció de compartir l’experiència de pensar, produir, accionar i fer la performance.
Emilio Tomé. Artista visual i escènic. Desenvolupa el seu treball entre la interpretació, l’escriptura, la docència i el cinema de no ficció. Com a intèrpret, ha col·laborat amb els artistes Elena Córdoba, Carlos Fernández López, Carlos Marquerie, Juan Domínguez, Pascal Rambert o Paz Rojo. Paral·lelament desenvolupa el seu propi treball de creació en peces visuals i escèniques. Coescriu el curtmetratge documental 'A Story for the Modlins', de Sergio Oksman, guanyador de més de 70 premis internacionals. Dirigeix l’experiment audiovisual 'Sinfonía de verano: retrato de una ciudad', per al festival Veranos de la Villa de Madrid. Forma part de la companyia La_Abducción, amb la qual acaba d’estrenar l’última peça del dramaturg Pablo Remón, 'Barbados', el 2022. Ha codirigit el cicle de creació contemporània 'El lugar sin límites' (CDN, Madrid). La seva pràctica artística s’assenta en l’experimentació i la contaminació entre diferents llenguatges (cinema, ciència, escena, arquitectura, literatura, fotografia, dansa).
Dates: 12 i 13 de desembre, de 17 a 20 h.
El laboratori disposa de 20 places.
Activitat amb inscripció prèvia fins al 8 de desembre: activitats-centredart@bcn.cat