Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Una de les imatges de l'artista en el cartell que anuncia la trobada

Les perspectives impossibles de Cinta Vidal, a CaixaForum

Una nova cita del cicle Trobades amb... porta a Montjuïc una creadora de murals barcelonina les obres de la qual estan escampades per mig món.

Heu sentit mai a parlar de la Cinta Vidal? Doncs si encara no coneixeu aquesta pintora, il·lustradora i creadora de murals, podreu fer un descobriment a CaixaForum el divendres, 10 de desembre i si ja sabeu qui és, segurament correreu a comprar una entrada per escoltar-la parlar sobre la feina que fa.

L'artista compareix davant el públic barceloní en una nova cita del cicle Trobades amb... que porta a CaixaForum artistes i creadors i creadores de les disciplines més diverses que, això si, es caracteritzen pel caràcter innovador de les seves obres.

És el cas de Cinta Vidal, una barcelonina que dibuixa des que era una nena i que, amb només 16 anys, va començar a treballar esporàdicament com a aprenent al Taller d’Escenografia Castells Planas, un espai de Santa Agnès de Malanyanes (a tocar de Cardedeu) on fan escenografies i decorats per a teatre (des del Teatre Lliure i el TNC fins al Gran Teatre del Liceu, passant per companyies com La Fura dels Baus, Dagoll Dagom o La Cubana). Allà va aprendre a pintar telons i a conèixer l'art escenogràfic abans de completar la formació a l'Escola Massana.

Avui, la Cinta Vidal no és cap aprenent, sinó una artista reconeguda que ha acabat posant la seva creativitat al servei de la pintura (els seus quadres s'han exposat a Barcelona, però també Los Angeles, Hong Kong o Melbourne) i del muralisme. Aneu a Long Beach (Califòrnia), a Honolulu, a San Francisco, on ha pintat un mural a la seu de Facebook, o a Hong Kong i veureu algunes de les seves obres de gran format. Però, si us fa mandra anar tan lluny, passeu per la seu barcelonina de la Universitat Internacional de Catalunya i tindreu un bon exemple de les seves creacions.

Quan us mireu les seves obres us trobareu davant d'unes imatges plenes de personatges solitaris que gairebé fan pensar en Edward Hopper, però també amb tot de paisatges arquitectònics que mostren formes desconcertants, amb perspectives tan impossibles com les que omplen les obres d'Escher.

Si voleu conèixer millor la feina i la manera de pensar d'una barcelonina que ha portat les seves obres d'art per tot el món, veniu a CaixaForum, però abans consulteu al web d'aquest espai cultural de Montjuïc tota la informació sobre la cita.

Data de publicació: Dimecres, 01 Desembre 2021
  • Comparteix