Publicat l’anunci de la Convocatòria General de Subvencions 2024 de l’Ajuntament de Barcelona

Bàner de la Convocatòria general de subvencions 2024
13/12/2023 - 16:40 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Amb data del 13 de desembre de 2023, el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) ha publicat l’aprovació de la Convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2024. El termini de presentació de sol·licituds és del 8 al 25 de gener de 2024, ambdós inclosos, i en aquesta edició, l’àmbit temàtic de Ciència i Universitats (línia Y de la convocatòria) compta amb una assignació pressupostària de 400.000 euros.

Per optar a aquesta línia, no és obligatori tenir seu social o delegació al terme municipal de Barcelona, però sí que el projecte es desenvolupi a Barcelona, a excepció dels casos en què quedi suficientment acreditada la projecció i repercussió per a la ciutat. Els projectes presentats han de ser sense afany de lucre. Quant al període d’execució dels projectes d’aquesta línia, aquest pot ser de l’any natural (gener-desembre 2024) o de curs escolar (setembre 2024-juliol 2025). En qualsevol cas, s’haurà d’especificar a la sol·licitud en quina modalitat (any natural o curs escolar) s’acull.

Els projectes que es presentin a la línia Y de Ciència i Universitats ho poden fer en alguna de les tres modalitats següents:

  • Ya) Congressos i esdeveniment científics i acadèmics a la ciutat. Aquesta modalitat té per objectiu subvencionar les activitats i els costos relacionats amb congressos i altres esdeveniments científics i acadèmics (jornades, seminaris, presentacions, etc.) especialment rellevants per a la ciutat. Es tracta d’activitats enfocades majoritàriament a un públic acadèmic i de recerca, per a donar a conèixer o debatre novetats i altres qüestions vinculades a la recerca o el coneixement acadèmic, més enllà de que puguin estar oberts al públic en general. Import màxim de la subvenció: 15.000 euros per projecte.
  • Yb) Educació, divulgació i cultura científica. Aquesta modalitat té per objectiu subvencionar propostes de projectes, accions i/o activitats d’educació, divulgació, cultura científica o d’art i ciència que es duguin a terme en espais públics, equipaments culturals, científics i/o educatius. Import màxim de la subvenció: 10.000 euros per projecte.
  • Yc) Suport a activitats de recerca participativa. Aquesta modalitat té per objectiu donar suport, mitjançant la subvenció d’activitats o necessitats puntuals, a projectes impulsats per entitats o grups de recerca que desenvolupin la seva recerca en base a metodologies participatives i que donin resposta als reptes urbans com el benestar de les persones, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Import màxim de la subvenció: 10.000 euros per projecte.

Informació pràctica

Els documents que cal presentar per sol·licitar les subvencions són el formulari de sol·licitud (s’omple directament a través del portal de tràmits) i el Document bàsic 2 (descripció del projecte). Podeu descarregar-vos un model d’aquest document a la pàgina web de la convocatòria general de subvencions 2024. També en aquesta web podeu consultar altre material pràctic i de suport, com ara la Guia per a l’aplicació dels criteris transversals a la convocatòria general de subvencions.

Els criteris transversals consisteixen en criteris de valoració que travessen tota la sol·licitud de subvenció i s’han de contemplar tant a l’apartat del projecte com al de les entitats. La inclusió d’aquests criteris de valoració (perspectiva de gènere, perspectiva intercultural i perspectiva ecosocial) en les convocatòries de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona és un pas més en la promoció i permeabilització d’aquestes dimensions en el teixit associatiu de la ciutat.

Així mateix, el web de la Torre Jussana, recull més recursos i informació de suport sobre la convocatòria en totes les seves fases, com ara les sessions informatives que van programant els diferents òrgans gestors.