Oberta la convocatòria dels Premis Agenda 2030 Barcelona + Sostenible

Enguany s’incorpora una nova categoria centrada en el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034, per reconèixer bones pràctiques relacionades amb la descarbonització i l’estalvi d’aigua. La convocatòria estarà oberta fins al 19 de desembre.

..
24/10/2024 - 12:24 h - Agenda 2030 Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria per a la tercera edició dels Premis Agenda 2030 Barcelona + Sostenible, uns guardons que reconeixen projectes i iniciatives que contribueixen a una ciutat més sostenible, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquests premis, creats el 2022, incorporen una novetat en l’edició d’enguany: una categoria centrada en el Compromís Ciutadà per una Barcelona + Sostenible 2024-2034. En total seran nou modalitats agrupades en dues categories. La convocatòria dels Premis Agenda 2030 de Barcelona + Sostenible estarà oberta fins al 19 de desembre.

La primera categoria, Objectius de Desenvolupament Sostenible, premiarà accions que hagin contribuït de manera directa a l’assoliment dels ODS de Nacions Unides. Contempla cinc modalitats, coincidents amb els cinc grans àmbits de l’Agenda 2030. Estan obertes a tota classe d’entitats dels sectors associatiu i empresarial, així com als centres educatius, tant de titularitat pública com privada i són:

  • Premi àmbit Persones (ODS 1 Mitjans de Subsistència, 2 Alimentació, 3 Salut, 4 Educació i 5 Igualtat de Gènere).
  • Premi àmbit Planeta (ODS 6 Aigua, 12 Producció i Consum, 13 Clima, 14 Medi marí i 15 Medi terrestre).
  • Premi àmbit Prosperitat (ODS, 7 Energia, 8 Empresa i Treball, 9 Indústria i Innovació, 10 Igualtat i 11 Ciutats sostenibles: Habitatge, Mobilitat, Urbanisme, Espai Públic, Medi Urbà).
  • Premi àmbit Pau (ODS 16 Seguretat, Bon Govern, Participació, Transparència).
  • Premi àmbit Partenariats (OD 17 Col·laboració entre sectors, Públic-Privat, Relacions i Cooperació Internacional).

Pel que fa a la segona categoria, Reptes de Sostenibilitat, sorgeix dels Reptes de ciutat que planteja el Compromís Ciutadà per una Barcelona+ Sostenible 2024-2034. Els reptes prioritaris pels propers dos anys són la descarbonització i l’estalvi d’aigua. En aquest cas, s’hi poden presentar associacions, fundacions, federacions i altres entitats sense ànim de lucre, així com centres educatius, de titularitat pública o privada, sense ànim de lucre, i les categories són:

  • Subcategoria millors iniciatives per afrontar el repte de la descarbonització (ODS 13)
    • Premi a millor iniciativa del repte descarbonització impulsada per una empresa
    • Premi a millor iniciativa del repte descarbonització impulsada per una entitat sense ànim de lucre
  • Subcategoria millors iniciatives per afrontar el repte de l’estalvi d’aigua (ODS 6)
    • Premi a millor iniciativa del repte de l’estalvi d’aigua impulsada per una empresa
    • Premi a millor iniciativa del repte de l’estalvi d’aigua impulsada per una entitat sense ànim de lucre

Els guanyadors seran reconeguts com a ambaixadors de la sostenibilitat i rebran el seu guardó en una cerimònia que tindrà lloc durant les Jornades Agenda 2030 Barcelona + Sostenible, que se celebraran el 13 i 14 de febrer de 2025 a Ca l’Alier.

Més informació en aquest enllaç.