Oberta la convocatòria de les Beques Barcelona Crea 2024

Beques Barcelona Crea 2024
02/01/2024 - 11:19 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura, ha obert avui la convocatòria de les Beques Barcelona Crea 2024. Les beques persegueixen contribuir a mantenir l’impuls cultural i científic de la ciutat oferint recursos per desenvolupar processos de recerca i innovació artística en diverses categories que van des de les arts escèniques fins a la creació comunitària. D’entre les seves modalitats, la convocatòria destina 7 beques per a la creació en art i ciència (modalitat H). El període d’enviament de sol·licituds estarà obert del 2 al 22 de gener.

Les Beques Barcelona Crea 2024 estan destinades a donar suport als processos previs a la producció que acompanyen la creació de propostes artístiques: conceptualització, gestació, investigació, experimentació, documentació, escriptura i assaig. En aquesta edició es preveuen 124 beques distribuïdes en 9 modalitats i amb una dotació de 6.000 € cadascuna. La dotació total de la convocatòria és de 744.000 €.

D’entre les diferents modalitats, la H està destinada a la creació en art i ciència. En concret, aquesta modalitat va dirigida a donar suport a propostes de creació artística que incorporin la interrelació dels llenguatges artístics amb els científics i tecnològics. Les propostes es poden plantejar des de qualsevol disciplina artística i apropar-se a la ciència des de qualsevol àmbit del saber humà, des de les ciències experimentals i la tecnologia, fins als diversos camps de les ciències socials i humanitats.

Per resoldre dubtes, s’ha organitzat una sessió informativa telemàtica el dia 11 de gener, a les 11 hores. Per poder-hi assistir cal emplenar un formulari d’inscripció.

Informació destacada

Les beques les poden sol·licitar les persones físiques majors de 18 anys, les persones jurídiques legalment constituïdes, així com agrupacions de persones (físiques i/o jurídiques) tot i que no tinguin personalitat jurídica. La documentació a presentar inclou un formulari de sol·licitud, l’explicació de la proposta i el currículum de la persona sol·licitant (o de tots els seus membres en cas d’agrupacions).

Les propostes han de complir un parell de requisits principals: han de ser de nova creació i han de mantenir relació amb la ciutat de Barcelona o la seva àrea metropolitana. Aquestes es valoraran segons uns criteris generals, que inclouen el grau d’innovació de la proposta i la consideració de les perspectives de gènere i interculturalitat, i uns criteris específics, on pesarà la qualitat artística de la proposta, la seva relació amb Barcelona, la trajectòria professional de la persona o entitat sol·licitant i les perspectives de futur.

Un cop concedides, les beques s’hauran d’executar durant el període comprès entre l’atorgament definitiu de la beca i el 31 de març de 2025. La justificació es podrà realitzar fins al 31 de maig de 2025.

Més informació