Escolab organitza la jornada ‘La inclusió en les activitats educatives als centres de recerca’

Jornada Escolab
12/06/2023 - 13:59 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

Escolab, el programa de l’Ajuntament de Barcelona amb què la comunitat d’estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius poden visitar diversos laboratoris i viure la recerca en primera persona, organitza la jornada La inclusió en les activitats educatives als centres de recerca. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), el dimecres 28 de juny, i s’adreça principalment a les persones dels equips de recerca i de comunicació científica implicades en l’organització d’activitats Escolab que vulguin donar una mirada inclusiva a les seves propostes i a docents.

El programa d’aquesta jornada informativa i de sensibilització sobre inclusió funcional s’inicia a les 16:30 hores i consta de diverses sessions. Després de la benvinguda, tindrà lloc una sessió de treball en grup per compartir experiències i detectar necessitats.

De 17:20 a 18:00 hores, una sessió se centrarà en la inclusió funcional des d’un punt de vista universal i específic, i es compartiran eines disponibles i recomanacions a seguir a l’hora de preparar activitats educatives. Aquesta sessió comptarà amb la participació de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), que abordarà la difusió i la comunicació accessible, què cal tenir en compte per planificar activitats inclusives i ho exemplificarà amb un cas pràctic. Així mateix, hi participarà el CEB Formació i Educació Inclusiva, que centrarà la seva presentació en els conceptes claus del DUA (Disseny Universal per a l’Aprenentatge) i en com dissenyar propostes i entorns educatius oberts i flexibles.

Per cloure la jornada, es presentarà el projecte “Ciència inclusiva: atenció a la diversitat als projectes d’educació científica”, impulsat per l’IBEC, i que ha comptat amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciencia e Innovación.

La participació en la jornada és gratuïta, però cal inscriure-s’hi a través d’aquest formulari fins al 21 de juny. Les places són limitades; s’obrirà llista d’espera en el cas de superar l’aforament establert.

Més informació