El Dia de la Ciència Ciutadana es centrarà en la participació de la ciutadania en els projectes de recerca

Enguany la jornada estarà dedicada a reflexionar sobre el repte que suposa la participació activa de la ciutadania en els projectes de recerca.

biblioteca Gabriel García Márquez
18/09/2024 - 12:48 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

El Dia de la Ciència Ciutadana, que se celebrarà el pròxim 10 d’octubre de 2024 a la Biblioteca Gabriel García Márquez, proposa un espai per compartir i debatre entorn la pràctica de la ciència ciutadana i la seva evolució constant. Enguany la jornada estarà dedicada a reflexionar sobre el repte que suposa la participació activa de la ciutadania en els projectes de recerca.

Durant la jornada s’indagarà sobre les estratègies d’aproximació més comunes, el ventall d’estructures de participació existents i les diferents metodologies de recerca participativa, com la ciència ciutadana, els observatoris ciutadans o els Living Labs, entre d’altres, per trobar solucions als reptes compartits.

La jornada es dividirà en dues seccions complementàries. La primera, al matí, adreçada a professionals i agents científics, socials, educatius i culturals que tinguin interès en l’aproximació a la recerca amb participació ciutadana. La segona secció, a la tarda, oberta a tothom, està pensada per acostar la ciència ciutadana a grans i petits amb una activitat infantil i una altra enfocada a públic adult que vulgui conèixer alguns dels projectes de la mà de les investigadores i els investigadors que els duen a terme.

D’altra banda, aprofitant la connexió de la biblioteca amb Llatinoamèrica, durant la jornada de matí es comptarà amb la participació de persones que desenvolupen projectes de recerca amb la col·laboració de comunitats llatinoamericanes.

Per assistir-hi cal fer inscripció al web de la Biblioteca.