El cicle Coll Fantasy busca propostes artístiques sobre intel·ligència artificial

Les obres seleccionades formaran part d’una exposició col·lectiva que tindrà lloc durant el mes de novembre al Centre Cívic El Coll – La Bruguera.

..
15/09/2023 - 12:35 h

El cicle de ciència-ficció i fantasia Coll Fantasy, organitzat pel Centre Cívic El Coll – La Bruguera, ha obert una convocatòria artística per crear una exposició col·lectiva d’obres dedicades a la intel·ligència artificial. La convocatòria acceptarà propostes fins al 30 de setembre i la mostra estarà oberta al públic del 9 al 30 de novembre.

La iniciativa, titulada ‘L’ànima de les màquines: interrogar l’IA des de les arts’, busca propostes que investiguin com aquesta disciplina pot influir en la generació d’imatges i en la creació artística, i que reflexionin sobre el seu impacte en la societat contemporània.

L’organització cerca propostes que abordin les implicacions ètiques i socials de la intel·ligència artificial, que facin reflexionar sobre el futur de la relació entre l’ésser humà i aquesta tecnologia. La convocatòria vol fomentar la pluralitat de llenguatges artístics i acceptarà propostes de qualsevol forma d’expressió que s’adapti a l’espai expositiu: pintura, escultura, fotografia, art digital o altres.

La iniciativa pretén proporcionar un punt de trobada entre l’art, la tecnologia i la reflexió crítica per generar espais de diàleg i reflexió al voltant d’aquesta nova realitat que suposa un repte per a la comunitat artística.

Les bases de la iniciativa es poden consultar al web del centre cívic.