El CAMU publica els dictàmens emesos entre el 2018 i el 2022
El Consell Assessor Municipal d’Universitats (CAMU), òrgan de participació dels diversos agents del sistema universitari de Barcelona i referent de l’Ajuntament per a l’àmbit acadèmic, ha publicat el recull dels tres dictàmens elaborats durant els exercicis 2018, 2020 i 2022. El document, disponible en el Repositori Obert de Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona (BCNROC), agrupa els dictàmens que els tres grups de treball del CAMU van elaborar durant els anys mencionats i que són el fruit d’una cinquantena de sessions de treball.
Al llarg de totes aquestes sessions, els tres grups de treball han aprofundit en diversos àmbits temàtics. El primer grup de treball (Infraestructures i equipaments: de la ciutat a la universitat) ha abordat aspectes com els equipaments esportius, l’allotjament i les residències, el transport i la mobilitat i els campus oberts. El segon grup (Educació, recerca i ocupació: de la universitat a la ciutat) s’ha centrat en l’ocupabilitat i la connexió amb el món econòmic, inclosa l’emprenedoria, així com en l’educació al llarg de la vida, fent èmfasi en la formació universitària adreçada a les persones grans. Finalment, el tercer grup (Transformació social: universitat i ciutat), ha treballat en els àmbits de l’equitat, el voluntariat i l’aprenentatge servei (APS).
L’Ajuntament de Barcelona agraeix molt sincerament el compromís i la valuosa tasca desenvolupada per totes les persones expertes que, com a membres del CAMU, però també en representació d’entitats externes o a títol individual, han participat entre 2018 i 2022 en els grups de treball del consell.
Sobre el CAMU
El CAMU és l’òrgan de participació dels diversos agents del sistema universitari de Barcelona, que estableix una interlocució directa i permanent entre l’Ajuntament, les universitats i la resta d’actors de la comunitat universitària. Mitjançant el Consell, l’Ajuntament orienta la seva política en matèria universitària i treballa de manera conjunta i proactiva en la resolució de reptes comuns i l’impuls de projectes de caire transversal. En darrera instància, la funció del Consell és potenciar Barcelona com a ciutat universitària de referència.
El Consell s’organitza en una presidència, càrrec que ocupa l’alcalde o alcaldessa de la ciutat, dues vicepresidències, un plenari i una comissió permanent. Alhora, a través dels seus tres grups de treball, emet periòdicament dictàmens que inclouen una diagnosi i un seguit de propostes en cadascun dels respectius eixos temàtics. Si bé no són vinculants, les propostes permeten al consistori orientar la seva estratègia política en aquest àmbit, afavorint la col·laboració transversal de les universitats i, en general, la integració de la comunitat universitària al teixit social, cultural i econòmic de la ciutat.