El 2024, continuen els diàlegs científics AE-BKH Frontiers i Àgora

..
01/02/2024 - 09:06 h - Ciència Ajuntament de Barcelona

Aquest 2024, el Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, dona continuïtat al cicle Scientífic dialogues AE-BHK Frontiers and Agora. Les trobades s’agruparan en dos esdeveniments: Frontiers of Science and Technology in Society Dialogues, amb un alt nivell acadèmic, i els Diàlegs Àgora Ciutadana, obert i accessible per a tota la societat.

Els diàlegs Àgora Ciutadana, més enfocats a un públic no expert i obert a tota la societat amb l’objectiu d’impulsar el compromís social i la inclusió de la participació ciutadana en la discussió científica, tractaran temes com la reproducció humana i el seu futur, la diversitat de gènere i la seva relació amb la cultura i la naturalesa, i la relació entre la cuina i la ciència. Les xerrades se celebraran a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona el 21 de febrer, el 17 d’abril i el 5 de juny, respectivament.

Diàlegs científics Frontier

Els AE-BKH Frontiers posen a disposició una nova sèrie de discussions d’alt nivell científic en anglès que exploren i entrellacen diferents disciplines de l’àmbit per tal d’abraçar el màxim coneixement possible.

El 20 de març se celebrarà Research in Arts: From STEM to STEAM, una conversa que comptarà amb la col·laboració de Fran Iglesias, de la Fundació Èpica La Fura dels Baus, i Lluís Nacenta, comissari, músic i doctor en humanitats. Una trobada per parlar sobre la pràctica artística aplicada a la ciència, així com avaluar les semblances i les diferències entre ambdues disciplines.

La segona trobada, Climate change, migration and emergent diseases, es durà a terme el 15 de maig i posarà sobre la taula la situació alarmant de canvi climàtic i com aquest, a més de condicionar la nostra salut, afecta directament les migracions i la propagació de noves malalties arreu del món. El membre de DemoSoc and the Interdisciplinary Research Group on Immigration (GRITIM), John Palmer i Ia professora de recerca ICREA i membre de la Global Health Resilience Rachel Lowe seran les persones encarregades d’exposar opinions al respecte.

En les trobades d’alt nivell acadèmic també hi participaran Alfonso Martínez-Arias professor senior de recerca ICREA, i Roderic Guigó, coordinador del programa de bioinformàtica a la Centre de Regulació Genòmica amb la xerrada The basics of biology: the genome or the cell?, el 26 de juny, per debatre al voltant de la genètica i la relació entre les perspectives i divergències d’opinió pel que fa a les complexitats d’aquest camp.