300.000 metres quadrats de paviment més segur i sostenible

El 2024 tancarà amb 30 hectàrees de nova pavimentació a la ciutat, en el marc del Pla Endreça. Es busca augmentar la seguretat viària i dels vianants, reduir el soroll i guanyar en sostenibilitat.

Treballadors de la pavimentació de la via Júlia. Elena Pastor
22/10/2024 - 14:00 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

La inversió per a aquestes actuacions en pavimentació per a tot l’any 2024 puja als 16,7 milions d’euros, com a part del desplegament del Pla de manteniment integral del Pla Endreça.

Les pavimentacions s’han dut a terme amb diferents solucions constructives que afavoreixen la descarbonització a la ciutat, la reducció de la despesa energètica, el reciclatge i la sostenibilitat. Algunes d’aquestes actuacions han estat les següents:

  • Al carril bici del carrer de Jordi Girona, s’ha instal·lat un paviment permeable, que actua com a sistema urbà de drenatge sostenible.
  • El paviment col·locat a la via Júlia es fabrica de forma íntegra amb materials reciclats que no tenen altre ús possible, a una temperatura 20 graus inferior al tradicional, la qual cosa genera menys CO2 i estalvia energia.
  • Al passeig de Santa Coloma, el paviment incorpora residus de plàstic no reciclables, de manera que es dona un últim ús a aquest material.

Properes actuacions

El cap de setmana del 26 i 27 d’octubre es duen a terme dues actuacions rellevants:

  • L’Eixample: pavimentació del carrer del Comte d’Urgell, entre l’avinguda de Roma i el carrer de València, i pavimentació de l’avinguda de Roma, entre el carrer de Casanova i el del Comte d’Urgell.
  • Gràcia: pavimentació de la plaça de Lesseps, tot l’àmbit de muntanya entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer de la Mare de Déu del Coll.

Més informació