Diàlegs de Sant Jordi
Un any més, Biblioteques de Barcelona Obre en una finestra nova ofereix un espai de trobada entre autors/es i lectors/es com a pròleg de la Diada de Sant Jordi.
Sis jornades de converses entre escriptors i escriptores d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres i on les biblioteques seran espais de trobada al voltant dels llibres i de la literatura.
No t’ho perdis!
On: Biblioteques Sarrià - J. V. Foix, Gabriel García Márquez, Jaume Fuster, Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison
Quan: del 4 a l’11 d’abril
Cal inscripció prèvia
Els diàlegs
-
Blanca Llum Vidal i Vicenç Altaió
Recital de Blanca Llum Vidal
En aquest diàleg, moderat per l’escriptor Adrià Pujol Cruells, Blanca Llum Vidal i Vicenç Altaió conversaran a partir dels seus darrers llibres, Tan bonica i tirana (Proa, 2025) i El somni de la subversió (Galaxia Gutenberg, 2025). De les memòries de la Barcelona dels anys setanta i vuitanta a l’amor desbocat i el desig salvatge d’un poemari transparent i obscur, bonic i tirà. Un acte que clourà amb un recital poètic a càrrec de Blanca Llum Vidal, guanyadora del Premi Carles Riba 2024, i amb la lectura de Vicenç Altaió de fragments de les seves memòries.
Hi col·laboren: Proa i Galaxia Gutenberg
Quan: 4 d’abril, a les 18.30 h
On: Biblioteca Sarrià - J. V. Foix -
Ferran Torrent i Núria Cadenes
En aquest diàleg, moderat per la periodista Laura Serra, Ferran Torrent i Núria Cadenes conversaran a partir dels seus darrers llibres, El jo que no mor (Columna, 2025) i En carn i ossos (Ara Llibres, 2025). Mentre que Torrent ha escrit una novel·la on ningú és qui diu ser, però on els fets i els sentiments són autèntics i genuïns, Cadenes juga amb els límits entre la ficció i la realitat. Dues obres que, l’una al costat de l’altra, proposen un recorregut de la València d’espies de la Guerra Freda al País Valencià devastat per la DANA.
Hi col·laboren: Columna i Ara Llibres
Quan: Dilluns 7 d’abril, a les 18.30 h
On: Biblioteca Gabriel García Márquez -
Olivia Laing i Juan Gómez Bárcena
En aquest diàleg, moderat per la periodista Núria Juanico, Olivia Laing i Juan Gómez Bárcena conversaran a partir dels llibres La ciudad solitaria (Capitán Swing, 2017), El jardín contra el tiempo (Capitán Swing, 2024) i Mapa de soledades (Seix Barral, 2024). Tres obres que tracen una cartografia de la soledat, tant al món contemporani com al llarg de la història, alhora que reflexionen sobre el jardí com a paradís real i metafòric.
Hi col·laboren: Capitán Swing i Seix Barral
Quan: Dimarts 8 d’abril, a les 18.30 h
On: Biblioteca Jaume Fuster -
Alberto Manguel, Ingrid Guardiola i Daniel Innerarity
En aquest diàleg, moderat per l’escriptor i investigador Joaquín Rodríguez, Alberto Manguel, Ingrid Guardiola i Daniel Innerarity parlaran al voltant d’Una historia de la lectura (Alianza Editorial, 1996), Maimónides. Fe en la razón (Alianza Editorial, 2025), La servitud dels protocols (Arcàdia, 2025) i Una teoría crítica de la inteligencia artificial (Galaxia Gutenberg, 2025). Una conversa en què es parlarà sobre democràcia a partir de tres eixos: lectura, tecnologies i protocols i intel·ligència artificial.
Hi col·labora: Alianza Editorial i Galaxia Gutenberg
Quan: Dimecres 9 d’abril, a les 18.30 h
On: Biblioteca Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles -
Jonathan Coe
Jonathan Coe conversarà amb l’escriptora i periodista Anna Ballbona sobre la seva darrera novel·la, Bournville (Anagrama, 2024), un retrat brillant, commovedor i brutalment divertit de la Gran Bretanya contemporània explicat a través de quatre generacions d’una família de Birmingham.
Hi col·laboren: Anagrama
Quan: Dijous 10 d’abril, a les 18.30 h
On: Biblioteca Jaume Fuster -
Mar García Puig i Albert Sánchez Piñol
En aquest diàleg, moderat per l’escriptor Ricard Ruiz Garzón, Mar García Puig i Albert Sánchez Piñol conversaran sobre Això tan tenebrós (La Magrana, 2025) / Esta cosa de tinieblas (Debate, 2025) i Les tenebres del cor (La Campana, 2025) / Las tinieblas del corazón (Alfaguara, 2025). Dus obres que proposen un viatge a la foscor: d’un recorregut lluminós entre les tenebres del llenguatge, allà on neixen les metàfores, a un relat fascinant sobre la història d’una il·lusió: l’homèrica història dels individus que van ser enlluernats pels pigmeus.
Hi col·laboren: La Magrana, Debate, La Campana i Alfagura
Quan: Divendres 11 d’abril, a les 18.30 h
On: Biblioteca Francesca Bonnemaison (la cuina)