Tortell de Reis
Ingredients
- 50 g de panses
- 350 g de farina
- 4 ous
- 200 g de mantega
- 400 g de sucre
- 1 llimona
- 2 cullerades de llevat
- 250 g d'ametlles crues
- 100 g de fruita confitada
- 2 copetes de conyac
El tortell de Reis és un pastís típic de la cuina catalana en forma d'anella, fet de pasta de full o d'alguna altra mena, i farcit de massapà, que porta fruita.
Elaboració:
En un atuell desfés 175 g de mantega, afegeix-hi el sucre i els rovells d'ou d'un en un i, després, la ratlladura d'una llimona.
Escalda les ametlles i pela-les, en separes 60 g i la resta les talles a trossets i les poses a daurar al forn. Quan ja estiguin daurades, les trinxes.
Afegeix a la pasta una copeta de conyac i remeneu-la bé; barreja la farina amb el llevat i aboca-la-hi, sense deixar de remenar. Després afegeix-hi les clares d'ou a punt de neu, les ametlles i les panses. Dins de la pasta hi has de posar una petita figureta de porcellana i una fava.
Unta un motlle de corona amb mantega i empolvora'l amb farina. Amb aquesta pasta omple el motlle i al damunt hi poses les ametlles crues i ho espargeixes tot amb sucre. Després, posa el motlle al forn uns 20 minuts. Les ametlles i els trossets de confitura és millor posar-los a mitja cocció.
Treu la pasta del motlle i deixa-la refredar. Per damunt la pots ruixar amb almívar.
Almívar:
En un pot posa 100 g de sucre, sis cullerades d'aigua i unes gotes de suc de llimona. Posa-ho al foc i remena-ho sovint.
Ingredients
- 50 g de panses
- 350 g de farina
- 4 ous
- 200 g de mantega
- 400 g de sucre
- 1 llimona
- 2 cullerades de llevat
- 250 g d'ametlles crues
- 100 g de fruita confitada
- 2 copetes de conyac