Tatin de carxofa Prat i ou perfecte
Recepta sostenible
Ingredients
- 2 carxofes Prat
- 60 g. de ceba blanca a la juliana
- 100 g. de massa de pasta de full rodona
- 1 ou fresc
- 1 g. de microbrots
- sal, oli, pebre, julivert picat
Recepta de CèntricGastro (el Prat) by Susana Aragón
Elaboració
- Preescalfar el forn a 180 º C
- Peleu la Carxofa Prat i tallar en juliana. Reservar unes poques tires i fregir-les.
- Barrejar la resta de Carxofa Prat amb la ceba en juliana i amanir amb oli, sal, pebre i julivert
- Afegir la barreja de Carxofa Prat en un motlle individual per forn
- Estirar la pasta de full i donar forma per cobrir el motlle
- Pintar la pasta de full amb oli d'oliva o mantega fosa
- Posar al forn i coure durant 20 minuts, fins daurar la pasta de full
- Mentrestant, preparar l'ou perfecte: coure un ou fresc en un roner o bany maria durant 45 minuts a 64,5ºC. Si no disposem de roner o bany maria, coure l'ou en bull molt suau durant 5 minuts, 30 segons i tallar cocció en aigua freda
- Retirar la tatin de forn, col·locar el plat de presentació sobre de la tatin i treure del motllo donant la volta, com si es fes una truita de patates
- Afegir l'ou perfecte sobre de la tatin, la Carxofa Prat fregida i salseu amb glace o salsa espessa al gust
- Refrescar amb brots i unes escates de sal
Ingredients
- 2 carxofes Prat
- 60 g. de ceba blanca a la juliana
- 100 g. de massa de pasta de full rodona
- 1 ou fresc
- 1 g. de microbrots
- sal, oli, pebre, julivert picat
Un sistema alimentari sostenible crea prosperitat, promou la justícia social, preserva i regenera els recursos naturals i els ecosistemes i salvaguarda la capacitat de les generacions futures d’alimentar-se de manera sostenible. L’alimentació sostenible és bona per a les persones, bona per als territoris i bona per al planeta.
1