Ingredients
- 20 gambes mitjanes
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 150 ml d'oli d'oliva
Amb aquesta recepta senzilla i innovadora podràs incorporar un primer plat lleuger i original als àpats nadalencs.
Elaboració:
Pela les gambes i en guardes els caps i les closques. Retira l'intestí amb la punta d'un ganivet.
Posa les gambes entre paper film i les esclafes d'un cop amb el cul d'un cassó. Les congeles per poder-les manipular millor.
Posa els caps i les closques en oli i ho fas coure 5 minuts. Passa l'oli per un colador fi.
Sofregeix el porro picat i la pastanaga, també picada, en una mica d'oli o mantega. Al final hi pots posar una mica de vi blanc i deixar-lo reduir.
Posa la meitat de les gambes esclafades sobre una plata amb paper de forn, hi afegeixes una cullerada de verduretes i ho tapes amb una altra capa de gambes. Deixa que les gambes es descongelin bé (com que són tan fines és molt ràpid). Acaba de donar-los forma tancant-les en un vas i fent-lo girar perquè es repleguin les vores.
Hi dónes un cop de forn, tot just per escalfar, ho passes a culleres xineses i acabes amb l'oli dels caps.
Recepta cedida per l'espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebron.
Ingredients
- 20 gambes mitjanes
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 150 ml d'oli d'oliva