Recepta sostenible
Ingredients
- 400 g. de girella (embotit típic del Pallars a base de xai i arròs)
- 500 g. de nyàmera
- 100 ml d’oli d'oliva
- 1 kg de porro
- 50 ml d’oli d'oliva
- sal
- 1 polsim de pebre
- 1 branca de farigola llimonera
- 1 branca de romaní
- 1 fulla de llorer
- 10 ml de vinagre de poma (o de vi blanc)
- flor de fonoll silvestre
Recepta de La Violeta (Barcelona) by Jordi Limón
Elaboració
- Pela les nyàmeres i posa-les a bullir amb aigua.
- Cou 20 minuts.
- Després cola-ho i afegeix els 100 ml d'oli d'oliva.
- Tritura-ho amb túrmix.
- Marca a la planxa la girella a foc suau, amb un raig d'oli d'oliva, que es dauri per tots els costats.
- Talla el porro a la juliana ben fina, la part verda també (és la més saborosa).
- Sofregeix en una cassola el porro amb les herbes a foc lent 45 minuts, fins que quedi ben ofegat i daurat.
- Afegeix-hi el vinagre, deixa-ho reduir.
- Afegeix-hi 500 ml d'aigua i deixa-ho coure 45 minuts.
- Després cola-ho i deixa-ho bullir fins que es redueixi a la meitat.
- Rectifica-ho de sal i pebre.
Ingredients
- 400 g. de girella (embotit típic del Pallars a base de xai i arròs)
- 500 g. de nyàmera
- 100 ml d’oli d'oliva
- 1 kg de porro
- 50 ml d’oli d'oliva
- sal
- 1 polsim de pebre
- 1 branca de farigola llimonera
- 1 branca de romaní
- 1 fulla de llorer
- 10 ml de vinagre de poma (o de vi blanc)
- flor de fonoll silvestre