Cargols de punxa amb amaniment d'olivada
Ingredients
- 1 kg de cargols de punxa
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- uns grans de pebre negre
- sal
- oli d'oliva
Per a l'amaniment d'olivada:
- 1 pot d'olivada ja preparada (millor olivada negra)
- 2 filets d'anxova
- una mica d'orenga
- oli d'oliva verge
- unes gotes de vinagre de Mòdena
Una proposta fàcil i original per a qualsevol dels àpats de les festes nadalenques.
Elaboració:
Posa al foc una olla amb molta aigua, un bon grapat de sal, el llorer, la farigola, el pebre i un raig d'oli. Abans d'encendre'l afegeix els cargols de punxa, perquè l'aigua freda ajuda que el cargol no s'encongeixi i surti més de la closca, i facilita, així, que te'l mengis després de cuit.
Els has de deixar bullir 20 minuts i després colar-los. Mentre els deixes refredar prepara l'amaniment d'olivada de la manera següent:
En un bol barreja bé dues cullerades d'olivada, els filets d'anxova i l'orenga picada ben fina, fins que et quedi ben lligat. Després només hi has d'afegir unes gotes de vinagre de Mòdena i prou oli perquè et surti la quantitat d'amaniment que vols.
Una altra salsa alternativa per menjar-los pot ser una vinagreta a la francesa, amb un gra d'all picat, mitja culleradeta de mostassa de Dijon, 30 mil·lilitres de vinagre de vi blanc, i 90 mil·lilitres d'oli d'oliva. Barreja-ho tot bé i guarda l'ameniment a la nevera. Abans de treure'l a taula el pots tornar a barrejar bé i, si vols, hi pots afegir unes herbetes picades, com ara porradell.
Ingredients
- 1 kg de cargols de punxa
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- uns grans de pebre negre
- sal
- oli d'oliva
Per a l'amaniment d'olivada:
- 1 pot d'olivada ja preparada (millor olivada negra)
- 2 filets d'anxova
- una mica d'orenga
- oli d'oliva verge
- unes gotes de vinagre de Mòdena