Ingredients
- 30 g d’alfàbrega fresca
- 5 g de fulles (sense tronc) de julivert fresc
- 10 g de formatge parmesà
- Mig all pelat
- 100 ml d’aigua
- 1 g de goma xantana (opcional)
- Sal
- 100 ml d’oli d’oliva verge
- Anxoves amb espina en salaó
- 3 grans de pebre negre en gra
- 1 fulla de llorer
- 12 peces de mozzarelles mini
- Groselles
- 12 broquetes de bambú
Una broqueta deliciosa amb contrastos forts. Si vols estalviar temps, pots emprar anxoves en oli ja preparades.
Elaboració:
Per començar, prepara una salsa pesto: fes bullir aigua en una cassola i hi afegeixes les fulles d’alfàbrega i les fulles de julivert (sense tronc). Les deixes bullir durant 5 segons, les retires i les refredes en aigua i gel. Una vegada ja siguin fredes, les asseques i les poses a la batedora, juntament amb el formatge parmesà, l’all, els 100 ml d’aigua barrejats amb la goma xantana i la sal.
La xantana serveix per donar estabilitat a l’emulsió i evita que aquesta es talli, però se'n pot prescindir.
Ho tritures tot i, sense aixecar la batedora, hi vas afegint l’oli d’oliva verge ben a poc a poc fins aconseguir que emulsioni. Ho retires de la batedora i si t'agrada que quedi més fi, també es pot colar.
Per guardar aquesta salsa i que conservi el color verd, la tapes amb paper film i paper d’alumini. L’absència d’aire i de llum faran que el seu color es conservi millor.
Deixa les anxoves en salaó en remull durant unes hores, en retires les espines, les asseques amb paper de cuina i deixa-les amanir durant unes quantes hores amb els 100 ml d’oli, el pebre negre i el llorer.
Quan hagi passat aquest temps, asseca les anxoves i prepara les broquetes. Enrotlla les mozzarelles mini amb els lloms d’anxova i punxa cadascuna amb una broqueta. Salsa el fons del plat i col·loca-hi les broquetes amb unes quantes groselles al costat per donar-hi un toc de color.
Un consell: si es vol estalviar temps i feina es poden emprar anxoves en oli ja preparades.
Recepta cedida pel Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna.
Ingredients
- 30 g d’alfàbrega fresca
- 5 g de fulles (sense tronc) de julivert fresc
- 10 g de formatge parmesà
- Mig all pelat
- 100 ml d’aigua
- 1 g de goma xantana (opcional)
- Sal
- 100 ml d’oli d’oliva verge
- Anxoves amb espina en salaó
- 3 grans de pebre negre en gra
- 1 fulla de llorer
- 12 peces de mozzarelles mini
- Groselles
- 12 broquetes de bambú