Arròs cremós de coliflor
Ingredients
- 400 g de coliflor blanca
- 60 ml de llet
- 15 ml d’oli d’oliva verge extra
- 30 g de coliflor de color (verda, lila, etc.)
- 30 g de formatge dur de llarga maduració
- 300 g d’arròs arbori
- 600 ml de brou de coliflor
- 250 g de ceba tendra
- 1 all
Elaboració
Trenqueu les puntes de la coliflor de colors i, amb les mans o un robot, esmicoleu-la. D’altra banda, esmicoleu el formatge de llarga maduració i barregeu-lo amb la coliflor. Reserveu-ho.
Talleu la ceba a la brunesa i, en una cassola, cuineu 100 g de ceba fins que quedi transparent i reserveu-ne la resta. Afegiu-hi la coliflor blanca. Remeneu, afegiu-hi una mica d’aigua i cuineu-ho 20-25 minuts a foc baix. Tritureu-ho, afegiu-hi la llet i l’oli i tritureu-ho fins quedi una crema homogènia, llisa i cremosa. Salpebreu-ho i reserveu-ho.
En una cassola amb un raig d’oli d’oliva cuineu la ceba fins que quedi transparent. Afegiu-hi l’all, l’arròs i enrossiu l’arròs fins que adquireixi un to nacrat. Afegiu-hi el brou de coliflor (que ha d'estar bullint) i cuineu-ho uns 15-20 min a foc mitjà. Retireu-ho del foc, afegiu-hi la crema de coliflor, remeneu sense trencar els grans d’arròs i deixeu-ho reposar un parell de minuts.
Emplateu-ho. Afegiu-hi per sobre la mescla de coliflor i formatge de llarga maduració. Acabeu-ho amb uns microvegetals de la tonalitat de la coliflor de color.
Al·lèrgens
- Lactosa
Ingredients
- 400 g de coliflor blanca
- 60 ml de llet
- 15 ml d’oli d’oliva verge extra
- 30 g de coliflor de color (verda, lila, etc.)
- 30 g de formatge dur de llarga maduració
- 300 g d’arròs arbori
- 600 ml de brou de coliflor
- 250 g de ceba tendra
- 1 all
Un sistema alimentari sostenible crea prosperitat, promou la justícia social, preserva i regenera els recursos naturals i els ecosistemes i salvaguarda la capacitat de les generacions futures d’alimentar-se de manera sostenible. L’alimentació sostenible és bona per a les persones, bona per als territoris i bona per al planeta.