Descobreix l’ànima dels museus amb l'In Museu
Fins a setze espais museístics de Barcelona se sumen enguany a l’In Museu, la jornada en la qual s’obren a les visites diverses sales que habitualment estan tancades al públic. Les persones interessades, amb inscripció prèvia, podran descobrir espais de reserva, de conservació i d’arxiu i també de restauració d’obres. I hi ha l’afegit que guiaran les visites els i les professionals que treballen en aquestes sales.
Sota el lema Descobreix l’ànima dels museus, l’In Museu 2024 tindrà lloc el dissabte 2 de març i s’hi oferiran un total de 2.704 places en 140 sessions. Els espais museístics participants són els següents:
- Castell de Montjuïc
- El Born Centre de Cultura i Memòria
- DHub, Disseny Hub Barcelona
- Fundació Joan Miró
- MACBA
- MUHBA - Centre de Col·leccions
- MUHBA - Plaça del Rei
- Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Castell dels Tres Dragons
- Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Jardí Botànic
- Museu de la Música
- Museu Etnològic i de Cultures del Món – Seu Parc Montjuïc
- Museu Frederic Marès
- Museu Marítim de Barcelona
- Museu Nacional d’Art de Catalunya
- Museu Picasso de Barcelona
- Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Totes les sessions són gratuïtes, però cal fer-hi inscripció prèvia ja que les places són limitades. Les inscripcions s’obriran el 19 de febrer a través del web http://barcelona.cat/inmuseu . Amb l’objectiu que com més gent tingui la possibilitat de gaudir de l’experiència, millor, es pot fer reserva per a un màxim de dues persones per activitat, i per a un màxim de dues activitats per sol·licitud.
Pel que fa el Museu Frederic Marès, oferirà un recorregut guiat que et portarà a través de les sales d’un museu que custodia una de les millors col·leccions d’art de la ciutat, on els professionals del Museu t’explicaran les tasques internes del seu dia a dia relacionades amb la conservació, la recerca i la documentació de les col·leccions. En aquest itinerari per les sales, podràs veure la restauració in situ d’alguna peça, t’explicaran quins són els processos de conservació i restauració, podràs conèixer com es documenten les col·leccions i com es fixa tot el coneixement de les obres a la base de dades del Museu i finalment sabràs en què consisteix el Centre de Documentació i Recerca del Museu, de quina tipologia de documents té cura i quines aplicacions té la seva consulta.
Horaris i sessions:
10.30 h (cat), 11 h (cat), 11.30 h (cast), 12 h (cat), 12.30 h (cast),15.30 h (cat), 16 h (cast), 16.30 h (cat) , 17 h (cat) i 17.30 h (cast).
Durada de la visita: 1 hora. Visita accessible per a persones amb mobilitat reduïda.