IniciDisponibles a Youtube els debats de Convidats & amfitrions

Disponibles a Youtube els debats de Convidats & amfitrions

Tant si et vas perdre presencialment o via streaming els debats d'experts del programa Convidats & amfitrions com si vas assistir però vols tornar-los a veure, ara ja els tens disponibles al canal Youtube del Museu, per visualitzar-los tantes vegades com vulguis.

A la llista de reproducció 'Convidats & amfitrions' hi trobaràs els tres debats d'experts al voltant dels tres diàlegs d'obres exposades, celebrats durant els mesos de març, abril i maig; així com el debat de cloenda sobre col·leccionisme, que va tenir lloc el passat 18 de juny.

Debats d’experts   

DIÀLEG 1

Miquel del Pozo, arquitecte i divulgador de temes artístics & Isabel Rodà, catedràtica emèrita d’arqueologia.

DIÀLEG 2

Glòria Bosch, exdirectora artística de la Fundació Vila Casas & Joan Yeguas, cap del departament de Renaixement i Barroc del MNAC.

DIÀLEG 3

Cristina Sánchez, sociòloga, professora de la UdG i especialista en gènere & Rosa M. Martín i Ros, historiadora de l'Art, especialista en Història dels Tèxtils i de la Indumentària.

Debat de cloenda

Debat moderat per l’antiquari i escriptor Artur Ramon, amb la participació d’Antoni Gelonch, col·leccionista; Benito Padilla, galerista (Imaginart Gallery) i Pilar Vélez, historiadora de l’art i ex directora del Museu Frederic Marès.

 

 

 

 

 

Què és Convidats & amfitrions

Convidats & amfitrions és un programa del Museu Frederic Marès i l’associació Galeries d’Art de Catalunya, que va consistir en l’exposició de tres obres d’art procedents de tres galeries, des del 13 de març fins al 20 de juny de 2021, a les sales d’exposició permanent del Museu. El programa, comissariat per la periodista i crítica d’art Montse Frisach, va proposar un diàleg transversal i intemporal entre algunes obres i sales del Museu i les tres peces convidades, que el públic trobava al llarg de la seva visita.

El primer dels diàlegs va ser entre la pintura de Santiago Rusiñol Enric Clarasó al seu taller, procedent de la galeria Gothsland de Barcelona, i el conjunt d’escultures de l’antiguitat del Museu, com el retrat de l’emperador August, que el visitant trobava just al principi del recorregut del Museu. A la primera planta, la contemporaneïtat de la pintura L’Àngel, de Gregorio Iglesias, cedida per la galeria Espai Cavallers de Lleida, acompanyava l’escultura renaixentista Sant Miquel vencent el dimoni, mentre que a la Sala femenina, un dels espais més emblemàtics del Museu dedicat al col·leccionisme, es va instal·lar la fotografia Colonitzada Núm. 56, de Marta Fàbregas, procedent de la Pigment Gallery de Barcelona.