La vacuna de la cultura

Actors i tècnics de l’obra Tres germanes saluden el públic (amb mascaretes) a l’escenari del Teatre Lliure. © Laura Guerrero

Un any després de l’esclat de la pandèmia, Barcelona viu moments convulsos. Les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél han fet aflorar un malestar entre els joves i han obert la porta a actes vandàlics d’elements descontrolats que sobrepassen els límits del dret a la protesta. El cas Barçagate ha sacsejat una institució emblemàtica i un dels pols d’atracció de Barcelona abans de la pandèmia. El festival Primavera Sound ha decidit ajornar la seva pròxima edició al 2022. Són tres mostres, de signe molt diferent, de les dificultats que té la ciutat per remuntar en uns moments en què la crisi del coronavirus ha deixat molt tocats tant el sector cultural com el turístic.

En aquest Plec de cultura hem abordat la necessitat de repensar el model turístic de Barcelona a partir d’una aposta per la creativitat i la cultura. En un moment dramàtic en què artistes, actors i músics han de recórrer al banc dels aliments, la inversió de la ciutat en cultura es multiplica amb beques i ajuts per tal de donar oxigen a un sector que pot ser una de les claus de la solució. La cultura cus ferides i és reparadora. La cultura ha de ser un antídot contra la ultradreta i el feixisme. Ens trobem en plena campanya de vacunació. La cultura és l’altra vacuna que necessitem.

Temàtiques relacionades

Del número

portada 118

N118 - abr. 21 Índex

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis