OSC-B

2022

Artistes

Hashtags
#ulflangheinrich
#osc-b

Disseny HUB Barcelona. Jardins d´Elisava

C. Àvila, 173

Autor:
Ulf Langheinrich

© Ulf Langheinrich, 2022

Production: Epidemic (Richard Castelli, assisted by Florence Berthaud)

Les imatges d’una gran pantalla LED que s’erigeix sobre l’estany del Museu del Disseny es reflecteixen sobre l’aigua que es mou per efecte del vent. Les imatges reflectides es reconfiguren per la interferència dels diversos patrons d’ones originats per l’ondulació natural de l’aigua.

El resultat visual ve determinat per patrons repetitius, principalment de línies i sorolls lumínics, els quals es modulen al mirall format per la superfície de l’aigua, i creen patrons encara més complexos.

Ulf Langheinrich (epidemic.net)

 

Ulf Langheinrich és un artista visual, cineasta i compositor musical, que  va néixer l’any 1960 a Wolfen, Alemanya. Actualment treballa a Dresden i a la ciutat de Tema, a Ghana. El 1991, ell i en Kurt Hentschläger van fundar el duet Granular-Synthesis i han dirigit durant més d'una dècada una sèrie de projectes a gran escala arreu del món, i van representar Àustria a la Biennal de Venècia 2001.

Des de l'any 2002, Ulf Langheinrich ha dirigit diversos projectes en solitari a gran escala, com la pel·lícula hemisfèrica Hemisphere, la pel·lícula estereoscòpica Land, i les instal·lacions “OSC-L” a Londres, o l’“OSC-K”, a la vora del llac de Karlsruhe. Les seves obres han estat exposades, entre moltes altres ciutats del món, a Barcelona (Macba), Berlín (Martin-Gropius-Bau), Melbourne (ACMI), Moscou (Octubre Roig i Winzavod Art Centre), Seül (Incheon Digital Arts Festival), o Washington (Smithsonian Institute). Va ser "artista destacat" a l'Ars Electronica Festival el 2005 i recentment es van celebrar retrospectives de les seves obres mestres al Kunstraum Florenz Basel, el 2015, al Muffatwerk Munich 2017, i al MELT Festival, a Alemanya, el 2018.