Parainfrastructura

2021

Artistes

Hashtags
#parainfrastructura

Ca l’Alier (Carrer de Pere IV, 362)

Autor:
Guillermo Santomà

Tipus: Instal·lació

Públic: Tots els públics

Bona part de la rehabilitació de l'arquitectura industrial del Poblenou empra un model de reconstrucció que preserva l'esperit original i, en bona mesura, congela l'edifici en una rehabilitació que vol tornar-lo al seu estat inicial, però de manera més higiènica i per descomptat ecològica.

El principal element de Parainfrastructura és una estructura plàstica tibada amb cables que crea dipòsits d'aigua. Aquests representen la relació de l'arquitectura amb els elements i amb el jardí i, alhora, l'estructura és la gran làmpada que il·lumina l'espai i projecta les ombres i reflexos dels dipòsits d'aigua a tot l'entorn.

Les referències que s'han tingut en compte per fer la il·luminació són els grans hivernacles del nord d'Europa, instal·lacions tant industrials com agrícoles que s'han convertit en immensos entorns lumínics a gran escala, on la llum activa el creixement dels cultius.

La ciutat del segle XXI ha de reconnectar els seus habitants i espècies residents amb el sòl representat aquí per un jardí salvatge.

Agraïments: Ca l'Alier - Centre d'Innovació Urbana