Lumina Foresta

2021

Escoles

Hashtags
#iaacbcn

Parc del Centre del Poblenou

Autor:
IAAC Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya

Tipus: Exposició

Públic: Tots els públics

El canvi climàtic i la voluntat de restaurar els danys al planeta són avui dia una de les principals preocupacions a escala global.

Un ciutadà mitjà de la Unió Europea (UE) produeix 12.000 kg de CO2 cada any, un arbre adult absorbeix 22 kg de CO2 i un acre de vegetació pot absorbir 2.500 kg de CO2 en el mateix temps. Al ritme actual, cada ciutadà de la UE hauria de plantar 4,8 acres d’arbres per compensar la seva petjada de carboni.

Lumina Foresta és una exposició que explora l’interstici de la natura i el digital o l’ecològic i l’artificial. Neix dels crits de les crisis mediambientals actuals, evidents com a dades quantificades d’emissions de carboni a les zones urbanes, que afecten també els nostres hàbitats naturals i evoquen un sentit de responsabilitat dels ciutadans que interactuen amb la instal·lació.

Alumnes: Abhishek Sharma, Aditya Mandlik, Aditya Ambare, Alisa Iureva, Andrea Giacomo De Stasio, Eve Nnaji, Harsh Vora, Léa Garguet-Duport, Roberto Vargas Calvo, Matthew Gordon, Muhammad Mansoor Awais, Siddharth Aryamane, Sneha Vivek, Stefana Zapuc, Vatsal Kapadia, Yash Palshetkar.

Tutors/ores: Cristian Rizzuti, Pablo Ross.

Col·laboradors/ores: Chiara Farinea, Mathilde Marengo.