PORTES OBERTES
A la Sala Univers podreu descobrir el cosmos i la seva evolució des del Big Bang fins ara. És un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l’evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà. També descobriràs “El Bosc inundat”, 1.000 metres quadrats que recreen un ecosistema amazònic que inclou piranyes, cocodrils i altres espècies animals i vegetals, i el “Mur geològic”, format per set grans talls de roca real per interpretar la geologia.
ACTIVITATS
De 19.00 a 1.00 h
L’univers sota la lupa. Meteorits i molt més
Taller
Molta informació que tenim per comprendre quin és el nostre origen prové de l’espai exterior. En el Micrarium podràs tocar i veure sota la lupa meteorits reals, tan cridaners com les pal·lasites, meteorits metàl·lics amb meravelloses línies, condrites amb informació del sistema solar primigeni.
També podrem observar vidres d’impacte de meteorits amb bombolles a dins que ens poden donar informació sobre les condicions de l’impacte fa milers o milions d’anys. I altres mostres fascinants relacionades amb l’origen del nostre lloc a l’Univers.
Micrarium és una sala oberta al coneixement microscòpic del món que ens envolta. L’activitat està conduïda per educadors especialitzats, però seran els mateixos participants els qui manipulin els aparells òptics i seleccionin i preparin les mostres per visualitzar.
De 19.00 a 1.00 h
Lab Math
Taller
A tots ens agraden les endevinalles, els puzles i els laberints. Descobreix el teu interior matemàtic! El Lab Math et proposa jocs, endevinalles i tota mena de reptes perquè posis en funcionament el teu costat positiu, lògic i creatiu. Descobrireu com les matemàtiques serveixen per resoldre problemes molt diversos, són una actitud de vida!
De 19.00 a 1.00 h (sessions cada 30 minuts)
Planetari. El cel d’avui. Viatge astronòmic en directe
Projecció
Un dels espectacles més bonics que ens ofereix la natura és l’observació del cel estrellat, però a les ciutats, a causa de la contaminació lumínica, no podem gaudir-ne en la plenitud. Gràcies a la tecnologia del planetari digital podem visualitzar les estrelles i planetes que podríem contemplar després del capvespre des de Barcelona si els llums no ens ho impedissin. Un programa en directe en què parlarem dels objectes celestes, les efemèrides i les constel·lacions que podrem veure a la nit.
Durada: 20 minuts
De 19.00 a 1.00 h
L’univers a les teves mans. Taller de constel·lacions i òrbites
Taller
En aquest taller, basat en el design thinking, elaborarem diferents representacions de constel·lacions amb materials quotidians, i posarem així en joc la creativitat, l’experimentació i la innovació. Desenvolupat a l’espai Creactivity, proposa una exploració lliure, individual o col·lectiva, que permet planificar, crear i construir per donar resposta a reptes suggerits o propis, mitjançant la manipulació, l’observació i l’exploració de materials i fenòmens.
19.00, 20.00, 21.00, 22.00 i 23.00 h
Tast d’experiments
Taller
En aquest tastet de ciència podreu experimentar de primera mà característiques sorprenents amb els canvis de temperatura i els seus efectes físics i químics a través de diferents experiments. Activitat recomanada per a tots els públics.
Durada: 30 minuts
De 19.00 a 22.00 h
Bioconnexions. La geometria a la natura
Taller
La geometria és la branca de les matemàtiques que es dedica a l’estudi de les figures al pla i a l’espai, i que ha servit d’inspiració per a gran quantitat d’artistes. Fins i tot la mateixa naturalesa s’hi ha inspirat per donar forma a diferents elements, com les formes d’una teranyina. En aquesta activitat podreu donar forma a la vostra imaginació a través de la unió de figures geomètriques, construint escultures que es podran unir en una escultura construïda de manera col·laborativa.
De 19.00 a 22.00 h
Acadèmia de Dinosaures
Fira/mostra
Quin dinosaure s’hi amaga? Una fira d’experiències en què passareu per diferents proves per veure quin dinosaure s’ajusta més a la vostra personalitat. Herbívor o carnívor? Bípede o quadrúpede? Amb una cua enorme o sense? Gran o petit? Amb banyes o sense? Durant l’activitat podreu fer una sèrie de proves en què anireu escollint característiques segons les preferències i aptituds. Al final de l’activitat, podreu descobrir quin dinosaure amagueu. Unes activitats participatives i divertides que permetran conèixer i descobrir les diferents característiques adaptatives dels dinosaures, entendre-les i comparar-les amb els animals actuals.
Si fóssiu un dinosaure, quin seríeu?