El cartell en moviment de la Mercè 2024

La productora barcelonina Canada filma un espot per anunciar la Festa Major de Barcelona del qual ha sortit la imatge del cartell d'enguany.

..
19/07/2024 - 11:05 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Els temps canvien i si, fins ara, el cartell de la Mercè havia estat territori exclusiu d’artistes o dissenyadors i dissenyadores, enguany neix del talent audiovisual barceloní. Una productora de vídeo que ha creat els videoclips d’algunes de les cançons que més us agraden és barcelonina i, enguany, ha estat convidada a crear, no un cartell sinó un teaser de la festa… del qual n’han extret la imatge del cartell.

La imatge de la Mercè 2024 és obra de la productora audiovisual Canada. El concepte artístic al·ludeix a una festa major, que és de la ciutadania, però que està oberta a tothom. I a la gran influència que té una festa popular com aquesta en la ciutat i els seus habitants. Fins i tot per als qui no se’n van de festa o no saben ni què és la Mercè, la ciutat ofereix un lloc de trobada amb música, ball i espectacle.

Al cartell, Canada ens proposa una mirada a la Mercè des del punt de vista d’algú que la veu per primer cop. Ens mostra, doncs, la mirada emocionada d’un infant que es mira amb fascinació els focs artificials. Per aquest infant, l’enrenou, el soroll, les llums i els gegants són l’expressió festiva de la ciutat on viu. Allà on tothom veu estimulats els sentits, aquest nen troba la pau. La festa de Barcelona entra per la finestra de casa seva i troba qui més la necessitava.

La imatge del cartell està relacionada, com us dèiem, amb el film breu que explica la història d’un nadó que no deixa de plorar. El plor de l’infant només s’aturarà, després de tot un dia, quan vegi una geganta ballant per la finestra. Es quedarà adormit entre el brogit de les explosions dels focs artificials.

Sí, com esteu veient, el cartell de la Mercè d’enguany té un origen audiovisual, ja que se n’ha encarregat un estudi integrat per grans experts en el món del vídeo. És una productora del Poblenou que segurament coneixeu perquè ha fet els videoclips d’alguns dels vostres artistes preferits: de Dua Lipa a Coldplay, passant per Rosalía.

La productora va néixer l’any 2008 al mateix lloc on la trobareu avui, al Poblenou, tot i que avui tingui també oficines a Londres i Los Angeles perquè, des de la capital catalana, s’han fet un nom a tot el planeta. Gràcies a la seva implicació total en el món de l’art han aconseguit que Beck, Travis Scott, Phoenix, Katy Perry o Tame Impala, entre molts altres, els hagin encarregats videoclips. Van fundar Canada l’any 2008, els directors i socis fundadors Nicolás Méndez i Lope Serrano, amb els quals treballa la productora Alba Barneda.

Les creacions audiovisuals de Canada han obtingut premis i nominacions en guardons com els Cannes Lions, Grammys, Latin Grammys, Ciclope Berlín, MTV EMA, UKMVA i els D&AD.

Si voleu saber més sobre el cartell de la Mercè 2024 i el vídeo del qual procedeix, consulteu el web de la Mercè 2024 i esteu pendents de les novetats sobre la programació de la Festa Major de Barcelona que s’hi donaran a conèixer pròximament.

Més informació