Inversió de 31 milions d’euros a la Barceloneta

Durant aquest mandat es farà una millora estructural del barri amb actuacions en equipaments, espai públic i habitatge. El pla de millora dona resposta a reivindicacions veïnals històriques, i forma part de l’acord de pressupostos municipals amb el Grup Municipal d’ERC. Es va incloure una reserva de 10 milions d’euros per a un pla de retorn a aquest barri de Ciutat Vella vinculat a la Copa Amèrica de vela.

31/05/2024 14:24 h

Ajuntament de Barcelona

La Barceloneta és el barri més mariner de Barcelona. Durant l’estiu viu una pressió intensiva i aquest any, a més, rebrà encara més afluència de persones i tindrà més activitat per la celebració de la Copa Amèrica. Per donar resposta a aquesta situació i a les demandes històriques del veïnat, fins al 2028 es farà una actuació en diferents àmbits per millorar el barri.

Més i millors equipaments amb una inversió de 18 milions d’euros

Entre les actuacions previstes destaquen:

Inversió de 2,2 milions en rehabilitació d’habitatges

El pla de millora preveu la rehabilitació de dues promocions d’habitatges per actualitzar el parc de pisos públics del barri. En concret, es preveu rehabilitar els 81 habitatges per a persones grans del carrer de Pinzón, 12, i els 18 pisos de la promoció del passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, 44.

Inversió de 10,8 milions en actuacions a l’espai públic

Es treballa en la reurbanització de carrers, reparacions i renovacions per tenir un espai públic endreçat i de qualitat. Entre les actuacions destaquen les següents:

  • Projecte de millora integral del passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona
  • Nova zona infantil al parc de la Barceloneta
  • Reparació d’elements urbans i paviment del passeig Marítim
  • Reurbanització del carrer de Pepe Rubianes, de quatre carrers interiors de l’eix mar-muntanya i de la plaça del Poeta Boscà
  • Millora de totes les voreres malmeses
  • Tres zones de cabines sanitàries (WC)

A més, el Pla de millora i manteniment integral (PMI) preveu una inversió de 3,5 milions d’euros a la Barceloneta. En total, es destinaran 14,3 milions a la millora de l’espai públic.

Millores a la zona portuària

A més de la inversió municipal, el barri també rebrà durant els propers anys inversions addicionals acordades entre l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i el Port de Barcelona per millorar infraestructures com la bocana nord, els tinglados del Moll Orienta, la renovació de la Llotja i l’àrea pesquera o l’espigó de Sant Sebastià, entre altres.

Notícies relacionades