El carrer de Badajoz tindrà un nou carril bici i més zones verdes i pacificades

Amb la nova urbanització la via incorporarà un carril ciclista entre les avingudes d’Icària i Diagonal, i s’augmentaran els espais pacificats i la cobertura verda amb més espècies vegetals.

04/10/2024 13:18 h

Districte Sant Martí

Les obres de reforma del carrer de Badajoz, a l’àmbit del 22@, abasten 1,4 quilòmetres entre les avingudes d’Icària i Diagonal, fins a la plaça de les Glòries Catalanes. Un nou carril bici unidireccional en sentit muntanya i l’augment dels espais verds són les característiques principals de la transformació de la via que transcorre pels barris del Poblenou i del Parc i la Llacuna del Poblenou.

L’obra durarà dos anys i s’executarà en dues fases. La primera, des de l’avinguda d’Icària fins al carrer de Pallars, amb una durada prevista de 14 mesos, començarà el segon semestre del 2025. La segona fase, entre el carrer de Pere IV i l’avinguda Diagonal, tindrà una durada de 10 mesos i es farà a continuació.

La configuració del carrer inclourà un carril bus, dos carrils de circulació i un carril bici de 2,3 metres d’amplada. Les voreres de tot el carrer tindran una amplada de 4,6 metres.

El nou carril bici connectarà pel nord amb els carrils bici de l’avinguda Diagonal i del carrer de la Independència i, pel sud, amb l’eix ciclista del carrer del Taulat i l’avinguda d’Icària. Enmig, el nou carril sumarà més enllaços als eixos ciclistes bidireccionals dels carrers de Pujades i de Ramon Turró.

La reforma preveu la pacificació de tres cruïlles en trams on hi ha, o hi haurà, eixos verds: el carrer del Doctor Trueta, el carrer de Pujades i el carrer dels Almogàvers. La cruïlla del carrer de Badajoz amb el carrer de Ramon Turró també es pacificarà per protegir l’entorn de l’Escola Voramar i convertir-lo en un espai més segur per als infants i les famílies. Finalment, el costat del Llobregat de la cruïlla amb el carrer de Sancho de Ávila es farà de manera simètrica a la que ja s’ha executat al costat del Besòs, que connecta amb la superilla del Poblenou.

La nova urbanització del carrer de Badajoz aposta també per augmentar el verd amb més espècies vegetals: plantes, arbustos i arbres. També s’hi instal·larà la xarxa de reg corresponent per al manteniment de la vegetació.

La reforma prevista renovarà tot el paviment del carrer de Badajoz (calçada i voreres) des de l’avinguda d’Icària i el carrer de Bolívia, i també es millorarà el drenatge del carrer.

Així mateix, s’hi instal·larà nova il·luminació amb nous fanals amb tecnologia LED per afavorir l’estalvi energètic i eliminar els punts foscos.

Finalment, les obres permetran estendre la xarxa de climatització fred-calor i la de recollida pneumàtica i instal·lar nova senyalització i mobiliari urbà.

S’acaba la urbanització d’un nou tram de l’eix verd del carrer dels Almogàvers

La presentació de la reforma del carrer de Badajoz coincideix amb la finalització dels treballs d’un tram de l’eix verd del carrer dels Almogàvers, un nou espai que prioritza la ciutadania, el verd i la mobilitat sostenible i dinamitza el comerç de proximitat. El darrer tram pacificat està situat entre els carrers de Badajoz i de Roc Boronat, al Parc i la Llacuna del Poblenou, i dona continuïtat a la urbanització entre els carrers de Joan d’Àustria i de Pamplona.

La bicicleta també té un protagonisme destacat en la nova configuració, ja que es podrà circular en tots dos sentits pels nous espais pacificats. I a la cruïlla entre Almogàvers i Ciutat de Granada s’ha fet una nova plaça d’uns 2.000 m2.

Pel que fa al mobiliari urbà, s’hi han instal·lat aparcaments de bicicletes, llocs per seure, enllumenat amb fanals de columna vertical i papereres. En l’àmbit dels serveis, s’hi ha instal·lat la xarxa de recollida pneumàtica. Quant al verd, es preveu que hi hagi 108 arbres, dels quals 91 seran nous. També s’hi han col·locat plantes arbustives de més de quinze espècies.

Les obres, que s’han executat a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), han tingut un pressupost de 3,5 milions d’euros.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia