Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 26 de juliol de 2024

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de juliol del 2024, ha aprovat tres propostes: la de Junts-Trias×BCN, per protegir i promocionar la llengua catalana; la de BComú, per identificar els efectes d’un pla especial urbanístic sobre els lloguers de temporada per equilibrar l’oferta amb la de lloguer permanent, i la d’ERC, perquè l’Ajuntament lideri una aliança internacional de ciutats per un turisme responsable i sostenible. Les propostes del PP i Vox han estat rebutjades. El Ple ha acabat amb el comiat de Xavier Trias, després de prendre coneixement de la seva renúncia com a regidor.

26/07/2024 17:10 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat la de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona, per instar el Govern municipal a complir la Carta municipal i el Reglament d’ús de la llengua catalana (RULC) en relació amb la protecció, la promoció i la normalització de la llengua catalana. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC i els vots contraris del PSC, el PP i Vox.

Barcelona en Comú ha presentat una proposta per reclamar un informe per comprovar la viabilitat jurídica i identificar els possibles efectes de l’aprovació d’un pla especial urbanístic sobre els lloguers de temporada per equilibrar l’oferta amb la de lloguer permanent, introduint un model d’ordenació adequat. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i els vots contraris del PP i Vox.

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat que l’Ajuntament lideri una aliança internacional de ciutats per un turisme responsable i sostenible. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i els vots contraris del PP i Vox.

El Partit Popular ha instat el Govern municipal a replantejar el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics perquè comprengui el tipus de turisme que es vol per a la ciutat, un estudi de les necessitats d’allotjament i la flexibilització de la moratòria hotelera, entre altres. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PP i Vox i els vots contraris del PSC, BComú i ERC.

La proposta de Vox ha estat per rebutjar l’arribada de nous menors estrangers no acompanyats i reclamar a la Generalitat el tancament dels centres que puguin generar inseguretat als barris. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables de Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i el PP.