Reforcem els serveis i els efectius durant els mesos d’estiu

El pla Estiu té l’objectiu de lluitar contra l’incivisme per fomentar un espai públic net, segur i de qualitat que permeti una bona convivència durant els mesos de més afluència de persones i diversitat d’usos. El dispositiu especial, que s’emmarca en el Pla Endreça, inclou més agents de la Guàrdia Urbana i més equips de neteja. Aquest reforç es mantindrà de juny a octubre.

24/05/2024 15:06 h

Ajuntament de Barcelona

Al llarg de l’estiu es programen més de dues-centes activitats a la ciutat, entre festes populars, esportives i culturals. Per garantir el bon funcionament de la vida veïnal, gairebé sis-cents professionals reforçaran diversos dispositius municipals.

La seguretat ciutadana a l’espai públic es millora amb la incorporació de dos-cents agents més als dispositius de la Guàrdia Urbana. Es dedicaran sobretot a evitar o sancionar les conductes incíviques, prevenir la contaminació acústica, especialment a la nit, i controlar els horaris, l’aforament i la ubicació de bars i terrasses.

A més, per prevenir les violències masclistes, s’incrementen els itineraris segurs i els punts lila en zones d’alta afluència de persones, tant de dia com de nit, i s’establiran dispositius específics per Sant Joan, la Mercè i les festes majors dels barris.

Un espai públic net i de qualitat

Els serveis de neteja es reforcen amb 85 equips i 288 professionals addicionals. Les tasques que s’intensificaran són les següents:

  • La neteja amb aigua de vies principals, eixos comercials i la zona del litoral.
  • El buidatge de papereres.
  • La neteja de parcs i jardins a les tardes.
  • La retirada de residus voluminosos.
  • La neteja de contenidors.

Un total de 70 agents cívics promouran el bon ús de l’espai públic. Enguany s’incrementaran les tasques per detectar la gestió inadequada dels residus.

A més, durant l’estiu es mantenen els 36 equips dedicats a la neteja de pintades i retirada d’adhesius.

Aquesta feina s’executa, de manera planificada, en zones on s’ha detectat un grau alt d’incidències d’aquest tipus d’incivisme i, segons les necessitats, als espais que notifiquin la ciutadania o la GUB, entre altres.

Les platges, a punt per al bany

La temporada alta de platges comença dissabte, 25 de maig. S’activaran tots els serveis habituals de salvament i socorrisme, bany assistit, informadors, neteja manual de la sorra i neteja de la superfície del mar.

El Centre de la Platja oferirà activitats divulgatives i familiars, i també obrirà l’àrea d’esbarjo per a gossos de la platja de Llevant.

Bombers de Barcelona activa un dispositiu especial al litoral per a actuacions de rescat, assistència urgent i tasques de prevenció.

Altes temperatures: dispositius alerta

A la precampanya forestal dels Bombers a Collserola, que va començar a mitjan abril, s’afegeix l’activació del Parc de Vallvidrera.

En clau social, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) serà el punt referent d’atenció social, i els refugis climàtics, escoles, equipaments i parcs, entre altres, s’obriran a la ciutadania per fer front a la calor.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia