Pavimentem els carrers de Sants i de la Creu Coberta

Aquest dissabte 3 i diumenge 4 d’agost es talla l’eix Sants-Creu Coberta entre l’avinguda de Madrid i la plaça d’Espanya per tasques de renovació de l’asfalt.

30/07/2024 09:37 h

Districte Sants-Montjuïc

A fi de minimitzar les afectacions de trànsit en aquest eix cabdal de la mobilitat de Sants-Montjuïc, els treballs de pavimentació es duran a terme al llarg de dos dies del primer cap de setmana d’agost.

De forma prèvia, entre el 30 de juliol i el 2 d’agost, es realitzaran treballs de preparació de la pavimentació fet que farà necessària l’ocupació momentània de carril en ambdós sentits.

Les afectacions del tram comprès entre l’avinguda de Madrid i Joan Güell

El dissabte 3 de juliol es pavimentarà i tallarà el tram del carrer de Sants que va de l’avinguda Madrid fins al carrer de Joan Güell.

Els cotxes en direcció al centre de la ciutat es desviaran per l’avinguda de Madrid i el carrer de Joan Güell per tornar de nou al carrer de Sants. Pel que fa als cotxes que surtin de Barcelona, es desviaran pel carrer de Galileu i la Travessera de les Corts.

Així mateix, en sentit Llobregat, es restringirà la circulació a Creu Coberta amb Moianès cap a la Gran Via, deixant passar només el veïnat i els serveis.

Els cotxes que vinguin del passeig de Sant Antoni en sentit Llobregat no podran girar cap al carrer de Sants en direcció a la sortida de la ciutat. Caldrà que continuïn pel carrer Galileu, per Antoni de Capmany o que girin pel carrer de Sants cap a la plaça d’Espanya. Passarà el mateix amb els cotxes que baixin per Joan Güell que no podran girar cap al carrer de Sants per sortir de la ciutat.

Altres carrers afectats pel tall seran Munné, que restarà en atzucac entre la Riera Blanca i el carrer de Sants; Torns, la circulació del qual es desviarà per Bassegoda i Riera Blanca; Jaume Roig; on es desviarà la circulació cap avinguda Madrid i restarà en atzucac entre els carrers de Roger i Sants; Ventura Plaja, on la circulació es desviarà per Carreres i Candi; Sugranyes, amb tall i desviació a través de Casteràs i per Ventura Plaja. Precisament, aquest carrer de Sants-Badal restarà amb canvi de sentit entre Sugranyes i Carreras i Candi. També es tallarà Feliu i Casanova a la cruïlla amb Casteràs restant en atzucac el seu accés al carrer de Sants.

Per tal de minimitzar les afectacions al trànsit, la cruïlla del carrer de Sants amb la rambla Brasil i la rambla Badal restarà oberta fins a les 12 h concentrant-se els treballs des d’aquella hora i fins a les 16 h de la tarda. A la part de la rambla Brasil el trànsit es desviarà pel carrer de Miquel Àngel mentre que a la rambla Badal el trànsit es desviarà per Pavia. A més, caldrà executar un tall a l’accés a la ronda del mig i un segon tall a la cruïlla de Càceres amb Tinent Flomesta per desviar tota la circulació descendent cap al carrer de Pavia.

A totes aquestes afectacions cal sumar-hi, talls als carrers de Riera d’Escuder i Tenor Masini i Sant Jordi que restaran en atzucac, desviant-se la circulació per Càceres i Blanco. En el cas del carrer de Sant Jordi, es canviarà el sentit de la circulació per donar sortida als vehicles pel carrer de Càceres.

Pel que fa al transport públic, les obres comportaran afectacions a la circulació de les línies 70 i D20. Durant l’estona en què es pavimenti la cruïlla del carrer de Sants amb les rambles Brasil i Badal, la línia 70 anirà per dins del túnel de la rambla Badal-Brasil per sortir a Constitució. Per la seva banda, la D20 es desviarà, en sentit Llobregat, a la plaça de Sants cap al passeig de Sant Antoni, el carrer dels Comtes de Bell-lloc i l’avinguda de Madrid. A la tornada es desvirarà per l’avinguda Madrid per tornar al carrer de Sants a Joan Güell.

Les afectacions entre el carrer de Joan Güell i la plaça d’Espanya

El diumenge 4 d’agost es pavimentarà i tallarà el tram del carrer de Sants entre Joan Güell i Joanot Martorell i la totalitat del carrer de la Creu Coberta entre Joanot Martorell i la plaça d’Espanya.

Els cotxes que es dirigeixin al centre de la ciutat es desviaran per la rambla Brasil, l’avinguda Madrid, Berlín, Numància i Tarragona per arribar finalment a la plaça d’Espanya. Els que es dirigeixin cap a la sortida de la ciutat es desviaran per la Gran Via.

Pel que fa als talls, en sentit Besòs, s’aplicarà un primer tall a la cruïlla del carrer de Sants amb la rambla Badal, deixant-se passar només al veïnat i als serveis. A Joan Güell s’aplicarà un segon tall a partir de les 12 h del matí desviant-se la circulació ascendent per aquest carrer o pel passeig de Sant Antoni. En sentit Llobregat, s’aplicarà un tall total a la cruïlla de Creu Coberta amb la plaça d’Espanya.

Més enllà dels talls a l’eix Sants-Creu Coberta, hi haurà afectacions en diversos carrers transversals. Així es tallaran els carrers de Joan Güell, que restarà en atzucac des de Blanco; el passeig de Sant Antoni, la circulació del qual es desviarà per Galileu; Olzinelles, que es desviarà per Fernàndez Duró, Finlàndia (que canviarà momentàniament de sentit) i Antoni de Capmany; Alcolea, que restarà en atzucac des del passeig de Sant Antoni; Salou, amb desviació pel vial mar del passeig de Sant Antoni que dona a Alcolea; Guadiana; en atzucac entre Sant Crist i Sants i amb desviació a la cruïlla de Sant Crist; Watt, en atzucac entre Muntadas i Sants i desviació a la cruïlla amb Muntadas; Vint-i-sis de Gener de 1641, amb desviació de vehicles a través de Rei Martí i Moianès; Consell de Cent, amb desviació per Callao, Muntadas i Rector Triadó; Sant Roc, amb desviació dels vehicles ascendents a les cruïlles de Leiva i Vilardell; Rector Triadó, que restarà en atzucac des de Creu Coberta; Béjar, amb desviació per Consell de Cent i Príncep Jordi; i finalment el carrer Diputació que veurà limitada la circulació a veïns i veïnes i serveis i restarà en atzucac entre Tarragona i Creu Coberta.

Pel que fa al transport públic, diumenge 4 d’agost, les línies de bus afectades per la pavimentació seran la 115, la D20, la H10 i la V5.

A primera hora del matí i fins a les 12 h, els busos de la línia 115 es desviaran pels carrers de Gavà, Sant Pere Abanto, Gran Via fins arribar a la plaça d’Espanya i reincorporar-se al carrer Tarragona a la seva ruta habitual. A partir de les 12 h, un cop arribin al carrer Tarragona, es desviaran a la plaça d’Espanya cap a la carretera de la Bordeta, Moianès i tornar a la seva ruta normal.

La línia D20, abans de les 12 h, es desviarà a la plaça d’Espanya, cap al carrer Tarragona, rodejant l’Estació de Sants i passant per Comtes de Bell-lloc, l’avinguda de Madrid fins a arribar al carrer d’Arizala on es reincorporarà a la seva ruta habitual. A la tornada, es desviarà a l’avinguda Madrid fins arribar al carrer Numància i posteriorment Tarragona per on baixarà fins a la plaça d’Espanya i arribar al Paral·lel.

Pel que fa a la línia H10, el seu itinerari finalitzarà temporalment a la plaça de Joan Peiró fins que s’obri la cruïlla de la plaça de Sants a la circulació.

Finalment, els busos del sentit ascendent de la línia V5 es desviaran pel carrer Constitució, Gavá i Sant Pere Abanto, per incorporar-se a la Gran Via, girar a la plaça d’Espanya, pujar pel carrer Tarragona, girar de nou pel passeig de Sant Antoni fins arribar al carrer dels Comtes de Bell-lloc per arribar a la seva ruta habitual. En sentit descendent, variaran la seva ruta a l’avinguda de Madrid per continuar per Berlín, baixar per Numància i Tarragona, girar a la plaça d’Espanya cap a la Gran Via, incorporar-se a la carretera de la Bordeta fins arribar al seu itinerari habitual al carrer del Moianès.

Afectació a l’accés i sortida des dels aparcaments i pas de vianants

L’operativa de talls és similar a la de l’Obrim Carrers. Tanmateix hi ha una diferència molt important. Els vehicles no podran accedir als guals ubicats al carrer de Sants i Creu Coberta mentre durin els treballs de pavimentació. En altres paraules, l’accés i sortida als aparcaments d’aquests carrers restarà molt limitat.

Els veïns i veïnes que es desplacin a peu podran travessar el carrer en tot moment per algun dels nombrosos passos de vianants que es deixaran habilitats amb rampes i tanques.