Nous vehicles de la Guàrdia Urbana per a la investigació i prevenció de sinistres

Seguint amb el procés de modernització de la flota de vehicles, la Guàrdia Urbana ha adquirit quatre furgonetes del model Ford Transit Custom Mixt FT 340 L2 Trend M1 2.0 EcoBlue Hybrid 125KW (170CV) Euro 6.2 per a la Unitat d’Investigació i Prevenció d’Accidents (UIPA). I a aquests nous vehicles se sumaran properament deu furgonetes elèctriques que renovaran completament la flota de furgonetes de la UIPA.

Incorporació del lector del mòdul EDR als vehicles

Els nous vehicles incorporen un lector del mòdul EDR, que serà obligatori a partir del juliol del 2022 en tots els nous vehicles fabricats. El mòdul EDR és un registrador de dades que enregistra els últims 5 segons en cas que un vehicle pateixi un sinistre de trànsit i ajuda a determinar si hi ha hagut una imprudència durant la conducció.

El lector de dades del mòdul EDR facilitarà les tasques d’investigació davant d’un sinistre de trànsit, així com l’obtenció de conclusions dels instants previs a la col·lisió, la intensitat de l’impacte, si s’ha fet alguna maniobra, a quina velocitat circulava el vehicle o si els ocupants utilitzaven els elements de seguretat, com els cinturons.

Tota aquesta informació, analitzada conjuntament amb les tasques d’inspecció ocular del lloc dels fets, resultarà vital per incrementar la qualitat dels informes i atestats de la Guàrdia Urbana.

Noves furgonetes destinades a la secció canina

També s’incorporen a la flota dues furgonetes de la Secció Canina de la Guàrdia Urbana, del model Ford Transit Custom de batalla llarga de gasoil més microhibridació, que han suposat una inversió de 119.306 euros.

S’hi han fet diferents millores per garantir el benestar dels animals, per exemple:

  • Aire condicionat específic per a la zona de la gossera, amb conductes directes de l’aire i amb una bateria independent que assegura, amb el vehicle aturat, la climatització dels animals durant tres hores de manera ininterrompuda.
  • Pantalla de visualització individual de cada habitacle a la cabina de conducció, connectada al sistema de càmeres interiors.
  • Pantalla que indica la temperatura individual dels habitacles.
  • Portes d’emergència interiors als habitacles dels gossos amb sistema de ràpid accés (extracció interna en cas d’accident).

Les noves furgonetes ja han estat logotipades amb el patró Battenberg d’alta visibilitat.

Etiquetes associades a la notícia