Lliurats 54 nous habitatges de lloguer social a la Trinitat Vella

La promoció de 54 habitatges públics i de lloguer social de Porta Trinitat, al barri de la Trinitat Vella, ja ha rebut les noves famílies inquilines que avui estrenen aquests pisos de nova construcció.

15/07/2024 21:14 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’un projecte liderat per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona, i les persones adjudicatàries són sol·licitants del Registre d’habitatge de protecció oficial de Barcelona en règim de lloguer social. Aquesta modalitat implica que les famílies que hi entrin a viure pagaran un lloguer d’acord amb els seus ingressos, i l’import en cap cas superarà el 30% dels ingressos de la unitat de convivència.

La superfície útil dels habitatges oscil·la entre els 43 i els 74 metres quadrats i n’hi ha d’un, de dos i de tres dormitoris. Tots els pisos s’organitzen al voltant d’un passadís d’accés que incorpora tres patis que actuen com a col·lectors de llum i de ventilació creuada.

L’adjudicació dels pisos s’ha fet tenint en compte diferents tipologies de sol·licitants, per als quals s’ha reservat un nombre determinat d’habitatges:

  • Un 30% (15 pisos) per a persones de menys de 35 anys.
  • Un 25% (13 pisos) per a veïns dels barris de la Trinitat Vella, Sant Andreu de Palomar, la Trinitat Nova i la Prosperitat.
  • Un 10% (5 pisos) per a famílies monoparentals.
  • Tres habitatges adequats i adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
  • La resta de pisos s’han adjudicat al contingent general.

La promoció de Porta Trinitat també inclou 85 habitatges amb serveis per a gent gran, que es van entregar al febrer i que disposen d’espais i accessos independents. En total, el projecte complet ha tingut una inversió de 18 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia