La nova Rambla ja és una realitat al tram Colom - Santa Madrona

Fa un mes van començar les obres de transformació de la Rambla als trams que van des de Santa Madrona fins a Canaletes. I, paral·lelament, ja s’han acabat les obres del primer tram, el que connecta el passeig amb el mar, entre Santa Madrona i l’estàtua de Colom. Ara ja és una mostra de com serà la nova Rambla: més amable, més verda i amb més espai per als vianants.

20/07/2024 12:26 h

Ajuntament de Barcelona

En el tram acabat s’ha actuat sobre uns 23.000 metres quadrats. S’ha modificat el traçat de l’avinguda de les Drassanes, i això ha permès allargar la Rambla amb un nou espai urbà d’arribada al front del mar.

S’ha creat una nova plaça amb arbres que fomenta els usos socials i renova la trobada entre el passeig, les Drassanes i Colom. El nou paviment en tot l’espai és de peces de diferents formats de pedra natural, concretament, granit i pòrfir.

El nou espai tindrà més verd un cop es facin les noves plantacions (al setembre, quan baixin les temperatures). Hi haurà un centenar d’arbres, la meitat dels quals seran nous, i escocells més amples amb espècies arbustives.

L’enllumenat s’ha unificat amb un únic disseny més simple i funcional, i s’hi han incorporat pilones a petició de la Junta Local de Seguretat.

Pel que fa a la circulació, hi ha un únic carril per banda, per a bicicletes i autobusos, la distribució urbana de mercaderies, els vehicles de serveis i l’accés als aparcaments, i tots dos carrils estan restringits al trànsit veïnal.

L’Ajuntament ha invertit 11,4 milions d’euros en els treballs de la primera fase de la reurbanització de la Rambla, que van començar a l’octubre del 2022. Ara continuen les obres a la resta de la Rambla, que es preveu que s’acabin el 2027.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades