La Marina del Prat Vermell tindrà 424 habitatges protegits més

Aprovat el projecte de reparcel·lació del sector 6, una superfície de més de 42.000 metres quadrats, a la Marina del Prat Vermell, que permetrà construir 893 habitatges, dels quals 424 seran de protecció oficial, a més d’un nou equipament municipal i una plaça que donarà continuïtat a l’eix principal que travessa el barri i l’enllaça amb Montjuïc. Comença així la gestió del sòl per disposar de les parcel·les edificables i accelerar la transformació urbanística.

21/08/2024 13:06 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla de millora urbana (PMU) ordena una superfície de 42.498 metres quadrats, entre els carrers de la Metal·lúrgia, el Plom, l’Acer i els Motors, tres illes on s’aixecaran 8 promocions de 893 habitatges en total, dels quals 424 seran protegits i, d’aquests, 270 es construiran en sòl municipal.

També hi haurà un equipament cultural i es mantindran dos edificis que actualment es destinen a activitats econòmiques. A més dels edificis d’habitatges, es crearà una plaça davant del nou equipament cultural, que es convertirà en un punt de trobada del veïnat.

Un barri més verd i amb més habitatge 

La Marina del Prat Vermell preveu acollir 28.000 habitants i 12.000 habitatges, crear entre 8.000 i 11.000 llocs de treball i transformar al voltant de 75 hectàrees. A més d’aquesta gran transformació urbanística, es fa una forta aposta per ampliar el parc d’habitatge públic. Dels gairebé 12.000 habitatges que es construiran al barri, prop del 50% seran de protecció oficial.

El nou barri destinarà més de 13 hectàrees a espais verds i passejos. Destaca el parc de les Tretze Roses, acabat d’inaugurar, que, amb més de 21.000 metres quadrats, esdevé un gran pulmó verd al barri. I, a més, s’impulsaran dues infraestructures ambientals innovadores: la xarxa d’Ecoenergies, que permetrà estalviar fins a un 20% de consum, i la xarxa d’aigües regenerades, que permetrà reduir al voltant d’un 25% el consum d’aigua potable.

Etiquetes associades a la notícia