Es posa en marxa el grup de treball sobre l’aplicació de la regulació de preus del lloguer de Barcelona

L’objectiu principal del grup és estudiar l’evolució del mercat i del parc d’habitatges en lloguer de la ciutat amb el context de la regulació de preus. En aquest sentit, el grup de treball elaborarà i debatrà un informe semestral que inclourà l’evolució del nombre de nous contractes signats i l’evolució del preu del lloguer. En la primera sessió, l’Observatori de l’Habitatge de Barcelona ha presentat un estudi preliminar sobre l’evolució del parc d’habitatges de lloguer, que s’ha incrementat en un 116% des del 2009.

13/06/2024 12:44 h

Ajuntament de Barcelona

El grup de treball es va crear per un acord ampli de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Mobilitat i Habitatge del mes de març passat, amb els vots a favor del Govern municipal (PSC), el grup proposant (BComú), JxCat–Trias x BCN i ERC.

En el grup de treball hi participen els grups polítics i el Govern municipal, així com òrgans municipals com l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC), i altres administracions, com la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat i l’Agència Catalana del Consum i la Diputació de Barcelona. També hi participen algunes de les entitats principals del sector de l’habitatge, com el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, l’I·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, el Sindicat de Llogateres, entre altres.

Etiquetes associades a la notícia