El Zoo s’adapta a les altes temperatures i redueix el consum d’aigua

L’equip de cuidadors i cuidadores pren mesures extraordinàries per garantir el benestar i la salut dels animals durant els episodis de calor intensa. Els abeuradors es reomplen amb més freqüència i es preparen gelats adaptats a la dieta de cada espècie. A més, es mantenen vigents diverses mesures de control i estalvi d’aigua.

06/08/2024 14:48 h

Ajuntament de Barcelona

Per garantir la bona hidratació dels animals s’han posat més abeuradors a les instal·lacions i es renova amb més freqüència l’aigua per mantenir-la fresca. També s’ha intensificat la neteja i renovació de les zones de bany i els fangars.

Segons l’espècie s’hi afegeixen altres mesures, com el remull amb mànegues i aspersors o la posada en funcionament de ventiladors a les estances interiors. Pel què fa a l’alimentació, s’ofereix fruita congelada, gelats de brou i de suc de fruita als primats, blocs de gel amb fruita per a les girafes i granissats de cucs per a les mangostes i els suricates.

Estalvi d’aigua

De manera paral·lela, el Zoo ha anat reduint el consum d’aigua. Entre les mesures que s’han pres, hi ha la implantació d’un sistema de monitoratge del consum d’aigua i de fuites, el reg per degoteig i la introducció de vegetació amb menys necessitat hídrica. D’aquesta manera s’ha passat d’un consum diari de 1.500 metres cúbics el 2018 als 900 metres cúbics actuals.

Des de fa uns mesos, el recinte també participa en el projecte finançat per la Unió Europea a través del programa LIFE. Disposarà d’una planta pilot de regeneració d’aigua provinent de la neteja de les instal·lacions que farà servir les plantes i els microorganismes com a sistemes naturals de depuració. Es preveu que entri en funcionament l’estiu del 2025, amb un cost de 2,7 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia