El Punt de Suport a Tràmits (PTS) tanca el curs amb un èxit de participació

El projecte comunitari PTS del Casal de Barri La Barraca del Carmel funciona amb persones voluntàries, veïnes i veïns del barri, les quals comparteixen el seu coneixement amb el veïnat.

27/07/2023 11:19 h

Casal La Barraca del Carmel

Durant els mesos de gener a juny s’han atès a 144 persones ajuntant-les a relacionar-se amb l’Administració a través de tràmits com l’IdCat, Clave Pin, La Meva Salut, inscripció al SOC o les funcions bàsiques dels telèfons intel·ligents.

El Punt de Suport a tràmits va començar al gener amb quinze persones voluntàries les quals van rebre una breu formació.El PTS funciona els dimarts de 17 a 19 h i els dimecres i dijous de 10 a 12 h i les persones voluntàries venen cada quinze dies, d’aquesta manera, segons els participants, el projecte és fa amè i no és una gran càrrega de temps.

L’escletxa digital ha motivat una gran participació del veïnat amb 63 sessions d’atenció directa i més de 125 hores durant aquest semestre. La franja d’edat amb més demanda ha estat la de majors de 65 anys, amb un 73% molt per davant de la franja de 40 a 65 anys amb una atenció del 24,5% i per últim la franja de 18 a 40 anys amb un 2.2%.De les 144 atencions 95 han estat sobre funcions bàsiques de l’smartphone seguit de: 18 per IdCat, 13 Clave Pin, 11 La Meva Salut i 4 inscripcions al SOC.

La valoració tant de l’usuariat com de les persones voluntàries ha estat molt positiva i el projecte començarà de nou de cara al setembre amb una nova formació. Durant la reunió de valoració, algunes de les persones que van ser ateses al PTS van gravar un vídeo d’agraïment a totes les persones voluntàries, una manera també de mostrar el que han après sobre el funcionament del mòbil.

L’atenció del Punt de Suport a Tràmits començarà el pròxim 26 de setembre amb els mateixos dies i horaris al Casal de Barri La Barraca del Carmel.
Si vols venir, demana cita al 933 586 107 o al 601 64 86 73.

I si vols formar part de les persones que atenen el PTS truca’ns i t’informem de com formar part d’aquest projecte comunitari al barri del Carmel.

 

Etiquetes associades a la notícia