El nou Port Olímpic, obert a tota la ciutadania

Miradors i passejos formen els més de 20.000 metres quadrats d’espai públic que connecten la ciutat amb el mar. L’impuls de la nàutica sostenible i l’economia blava són els eixos de la renovació.

21/07/2024 15:43 h

Ajuntament de Barcelona

Un dels pilars de la transformació del Port Olímpic ha estat la creació de nous espais dissenyats per als barcelonins i barcelonines. Places, miradors i passejos amb zones d’estada i verd que, units als tres nous accessos, redefineixen el perfil d’un port més permeable i obert al barri de la Vila Olímpica i a les platges.

El moll de Mestral, on fa anys hi havia terrasses i locals d’oci nocturn, ara és una gran plaça de més de 8.000 metres quadrats. La nova jardineria i una gran pèrgola de fusta el converteixen en un nou passeig confortable al costat del mar. El dic de recer ara és un mirador sobre el litoral.

Nous eixos d’activitat

El centre d’empreses d’economia blava disposa de fins a 50 espais distribuïts entre el moll de Mestral i el dic de recer. Es posa en marxa amb una vintena d’empreses, algunes de les quals ja han començat l’activitat.

Paral·lelament a la transformació del Port Olímpic, s’ha promogut la reforma integral del Centre Municipal de Vela, que s’acabarà al juliol. En aquesta nova etapa es vol impulsar una nàutica per a tots els públics.

La part de restauració, el nou Balcó Gastronòmic, obrirà les portes al moll de Gregal a partir de finals d’agost, amb una proposta renovada tant en l’àmbit culinari com en l’arquitectònic.

Un espai sostenible

En el procés de transformació del Port Olímpic s’hi ha incorporat la sostenibilitat com a element central, amb instal·lacions com les pèrgoles fotovoltaiques del Balcó Gastronòmic, els carregadors ultraràpids amb energia verda per a embarcacions elèctriques, l’ús d’aigua de mar per als sistemes de climatització dels locals d’economia blava o la configuració d’un escull de bioregeneració, entre altres iniciatives.

Festa ciutadana

Una festa ciutadana per al veïnat amb tallers, activitats familiars i música durant tot el dia ha servit per celebrar la reobertura del Port Olímpic.

Etiquetes associades a la notícia