El museòleg Carles García Hermosilla, nou director del MUHBA

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) tindrà un nou director l’1 de desembre. El museòleg Carles García Hermosilla prendrà el relleu del geògraf urbà Joan Roca i Albert, que ha estat al capdavant de l’equipament des del 2007.

22/07/2024 16:04 h

Ajuntament de Barcelona

Acaba així, un cop ha arribat a l’edat de jubilació, l’etapa de Joan Roca i Albert, un investigador que, a més de dirigir el MUHBA, ha treballat en els camps de la història urbana, l’urbanisme i l’educació i que ha rebut, entre altres, els premis Pau Vila, Barcelona City i Bonaplata. És membre del consell internacional de l’Associació Europea d’Història Urbana i creador de la City History Museums and Research Network of Europe.

El nou director, Carles García Hermosilla, fa vint anys que dirigeix el Museu del Ter, un equipament de referència que ha convertit en un museu de territori i societat que treballa en els àmbits de la recerca, la conservació, l’educació, l’acció cultural i la divulgació dels valors de la conca mitjana del riu Ter. Durant el seu mandat, el centre ha establert vincles amb altres museus, associacions d’estudis locals i centres educatius d’arreu de Catalunya i més enllà.

Per a més informació sobre el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), consulteu-ne el web.

Etiquetes associades a la notícia