La Miranda, l’equipament social del barri de la Salut, serà municipal

El Plenari municipal ha aprovat el pla urbanístic que permetrà expropiar l’equipament perquè sigui municipal i pugui mantenir l’activitat que ha desenvolupat els últims vint anys. L’adquisició es finançarà amb el retorn de la gestió del Park Güell.

28/06/2024 14:00 h

Ajuntament de Barcelona

El Pla especial urbanístic defineix els usos culturals de l’equipament, n’estableix la titularitat pública i en justifica l’interès públic de l’expropiació, pas previ i necessari per poder-lo adquirir.

La Miranda és una associació privada amb vocació de servei públic que té com a objectius principals fomentar la interrelació personal, potenciant la creativitat i la convivència entre els veïns i veïnes del barri de la Salut.

Des del 2002 exerceix la seva activitat en aquest local privat, un solar de 455 metres quadrats, en règim de lloguer. La baixada d’ingressos a causa de la pandèmia va posar en risc l’activitat de l’equipament. Amb l’adquisició, el Districte de Gràcia podrà cedir la gestió a l’entitat perquè pugui mantenir les activitats que ha dut a terme les darreres dues dècades.

L’adquisició de l’immoble, situat a l’avinguda del Coll del Portell, forma part de les actuacions per fomentar la cultura previstes al Pla estratègic del Park Güell 2023-2026.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades