Barcelona serà el “far al món” durant la final de la Copa Amèrica

La platja del Bogatell serà l’escenari de la cerimònia prèvia a la Copa Louis Vuitton, la final de la Copa Amèrica de vela. El 10 d’octubre, a partir de les 21.00 hores, tindrà lloc un espectacle amb el mar, el vent i la vela com a grans protagonistes, amb la participació destacada dels Castellers de Vilafranca, l’Orquestra i Cor del Liceu, l’Escolania de Montserrat i els músics Sara Blanch, Arnau Tordera i Marina Herlop.

26/09/2024 15:03 h

Ajuntament de Barcelona

La cerimònia destacarà el poder de l’esport, fusionat amb l’art i la cultura, com a agent de canvi i la capacitat de compromís que té. ​​És un projecte del llegat de la Copa Amèrica, amb el suport de les institucions amfitriones, coordinades a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

L’esdeveniment unirà tecnologia, art i natura mitjançant efectes visuals que inclouen constel·lacions de drons, pantalles LED, avatars i mars de llum, en combinació amb bandes sonores de gran bellesa, actuacions musicals i simfonies immersives dissenyades pel compositor català Albert Guinovart, que convidaran a un viatge emocional que captivarà audiències de tot el món. La cerimònia es transmetrà per TV3, La 2 i Betevé i per diferents cadenes internacionals.

Barcelona, far al món serà possible gràcies a la participació de les empreses Focus SA, especialitzada en la creació i la posada en escena de continguts culturals i audiovisuals, Lavinia, amb un ampli i reconegut recorregut en creacions i serveis televisius, Igor Studio, estudi creatiu multipremiat internacionalment, i Flock Drone Art, empresa catalana especialitzada en espectacles de drons.

La direcció escènica de l’espectacle serà a càrrec de Hansel Cereza, i hi participaran l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’Escolania de Montserrat, la soprano Sara Blanch i el tenor pop Arnau Tordera. L’artista de música electrònica Marina Herlop també ha creat un tema per a l’espectacle. 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades