Barcelona participarà a l'ACUSTICAT 2024, per oferir experiències sobre com fer front a la contaminació acústica
Barcelona acollirà la propera edició del Congrés, prevista pel 2026, i per aquest motiu presentarà alguns dels reptes als quals ha de fer front una ciutat tant densa com és la ciutat comtal. Alhora, s'encarregarà de la ponència “Les terrasses en la via pública d'establiments de restauració en els mapes estratègics de soroll: la necessitat de la seva incorporació. Metodologia, resultats i comparativa", a càrrec del departament d'Avaluació i Gestió Ambiental de l'Ajuntament de Barcelona.La ciutat de Barcelona participarà, els propers 24 i 25 d’abril, a una nova edició de l‘ACUSTICAT, el congrés biennal que analitza la contaminació acústica al territori català.
El departament d’Avaluació i Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona serà l’encarregat, les 11.15 hores, de dirigir la ponència “Les terrasses en la via pública d’establiments de restauració en els mapes estratègics de soroll: la necessitat de la seva incorporació. Metodologia, resultats i comparativa“.
Barcelona es prepara també per acollir la propera edició d’aquest congrés, que està previst que se celebri a la ciutat el 2026. Per aquest motiu, durant l’acte de cloenda, a les 14.15 hores del 25 d’abril, una representació de Barcelona avançarà la propera edició del Congrés, així com les seves experiències per fer front al soroll de la ciutat i els seus efectes negatius.
Podeu consultar el programa de les dues jornades del congrés al següent enllaç.
Buscar solucions per millorar la salut ambiental
L’ACUSTICAT es vertebra a través de tres espais i més d’una vintena de sessions i activitats en què hi participaran fins a tres-cents ponents i experts en l’àmbit de l’acústica.
L’objectiu de la trobada és reflexionar i proposar solucions per millorar l’acústica i la salut ambiental. També promoure mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica i la creació de zones tranquil•les, així com fer difusió i sensibilització i donar visibilitat a les eines de gestió i control.
També es vol impulsar la col•laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.
L’ACUSTICAT és l’acte central de la Setmana sense soroll 2024, que porta com a lema “Gaudeix el silenci”, i coincidirà amb el Dia internacional de la sensibilització vers el soroll.
La inscripció a l’ACUSTICAT és gratuïta i oberta a tothom, professionals del sector i ciutadania en general. Es pot fer mitjançant el formulari d’inscripció al web on, a més, hi trobareu informació de cada una de les sessions amb les seves fitxes informatives.
La contaminació acústica
La contaminació acústica és un dels principals problemes de salut ambiental a Europa. És causada pel soroll procedent de diverses fonts i està àmpliament present, no només als entorns urbans més concorreguts, sinó cada cop més també en entorns naturals.
Els efectes negatius sobre les persones exposades a la contaminació acústica inclouen les amenaces per al benestar de les poblacions humanes, la disminució de la capacitat d’aprenentatge entre els infants i l’alt preu econòmic que la societat ha de pagar com a conseqüència d’aquesta exposició.
Més informació
Etiquetes associades a la notícia
Notícies relacionades
-
Medi ambient i sostenibilitat