Barcelona emprèn un concurs per fomentar l’ús dels circuits esportius per part de les dones

L'objectiu principal és trobar solucions que garanteixin la igualtat, seguretat i autonomia de les dones en l’ús dels circuits esportius urbans per caminar i córrer.

29/06/2024 12:00 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports i BIT Habitat, ha llançat el concurs “Circuits esportius en femení”. Aquesta iniciativa busca idees innovadores per augmentar l’ús dels circuits esportius per part de les dones, responent a les dificultats que un 36,5% d’elles experimenten a l’espai públic, segons l’Enquesta Òmnibus de l’Ajuntament.

Les propostes hauran de millorar la percepció de seguretat en aquests espais, tenint en compte factors com el disseny, la il·luminació, la visibilitat i l’afluència de vianants. Es valorarà especialment un enfocament interseccional, atenent altres eixos de desigualtat com l’origen, l’edat o la capacitat.

La dotació total del concurs és de 50.000 euros. Es concediran tres premis de 2.500 euros a les solucions millor puntuades, mentre que la proposta guanyadora rebrà una subvenció de 42.500 euros per testejar-la a la ciutat durant el 2025.

Procés de participació

El període per presentar les propostes s’iniciarà l’1 de juliol i finalitzarà el 6 de setembre de 2024. La selecció dels projectes guanyadors es farà entre setembre i octubre del mateix any. Les propostes hauran de complir amb criteris com:

  • Utilitzar tecnologies existents o noves alineades amb el sector Sport Tech.
  • Tenir un enfocament multidisciplinari, interseccional i transversal.
  • Ser prototips implementables en un període de 4 a 6 mesos.
  • Ser escalables a curt termini i sostenibles econòmicament.

Amb aquesta iniciativa, Barcelona es compromet a promoure la igualtat de gènere i a crear espais esportius més segurs i accessibles per a totes, posicionant-se com una ciutat líder en la innovació i inclusió en l’esport.